ÇAYKUR Tırı, Dünya Rafting Şampiyonasında. Çay Tadımları Artık Ücretsiz 100'er Bin TL'ler ÇAYKUR'da Kaldı

ÇAYKUR Tırı, Dünya Rafting Şampiyonasında. Çay Tadımları Artık Ücretsiz 100'er Bin TL'ler ÇAYKUR'da Kaldı
ÇAYKUR tırı, Türkiye'de ilk defa 8-13 Haziran arasında Tunceli’de gerçekleştirilen 2019 yılı Dünya Rafting Şampiyonasında yerini alarak yerli yabancı yüzlerce vatandaşa ve sporculara ÇAYKUR çayı içiriyor.

ÇAYKUR’un önceki genel müdürü döneminde sözde projeler karşılığında adeta ÇAYKUR’un parası peşkeş çekilerek 100 Bin TL ödediği çay tadım ve ikramı uygulaması, ÇAYKUR tarafından hiç kimseye, hiçbir gazeteciye bir kuruş ödenmeden yapılmaya devam ediyor.

ÇAYKUR, istifa ettirilmek suretiyle görevden alınan zam ve zarar rekortmeni önceki genel müdür İmdat Sütlüoğlu döneminde ÇAYKUR Tırının ülkenin değişik illerinde çay tadımı ve ikramı yapması karşılığında Rize'de görev yapan bazı gazetecilerin bunu proje diye adlandırıp ÇAYKUR’a sunmaları karşılığında bu gazetecilere her il için 100 Bin TL ödeme yaptı.

Tır, ÇAYKUR’un olmasına rağmen, gidiş geliş ve konaklama masrafları da ÇAYKUR’a ait olmasına rağmen, hatta dağıtılan çay ve çayın dağıtıldığı bardak ve şekerler ÇAYKUR tarafından karşılanıp çayı servis eden personel de ÇAYKUR’un personeli olmasına rağmen ÇAYKUR’un böyle bir sözde proje karşılığında çay tadımı yapılan her il karşılığında projeyi yazanlara peşkeş çekilircesine 100’er bin lira ödemesi sıcaklığını korurken, İmdat Sütlüoğlu döneminin aksine ÇAYKUR olması gerekeni yaparak çay tadımı ve ikramı için hiçbir kişiye, hiçbir gazeteciye tek bir kuruş dahi ödemiyor.

Bu kapsamda farklı illerde ÇAYKUR çayının tadımının tüketicilerle buluşturulması adına ÇAYKUR Tırının bu kez durağı Tunceli oldu.

ÇAYKUR tırı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in girişimleriyle Türkiye'de ilk defa 8-13 Haziran arasında gerçekleştirilen Dünya Rafting Şampiyonasında yerini alarak, dünyanın birçok ülkesinden ve ülkemizin çeşitli yörelerinden gelen sporcularlarla yarışmaları izlemek için yurt içi ve yurt dışından gelen vatandaşlara damak zevki aşılıyor.

Munzur Nehri kıyısına konuşlandırılan ÇAYKUR tırından yarışmalar boyunca çay ikramında bulunulacak.

caykur-tiri-tuncel-munzurda.jpgcaykur-tiri-tuncel-munzurda-001.jpg