ÇAYKUR, Tüm Zamanların Rekolte Rekorunu Kırdı

ÇAYKUR, Tüm Zamanların Rekolte Rekorunu Kırdı
ÇAYKUR, Ramazan Bayramının 2. gününde günlük çay işleme kapasitesinin yüzde 25 üzerine çıktı ve üreticilerden 12 bin ton yaş çay alarak tüm zamanların rekolte rekorunu kırdı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da yer alan 47 çay fabrikasında yaş çay üretiminde bulunan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2020 yaş çay sezonu birinci sürgün alımlarına devam ediyor.

Günlük 9 bin 100 ton yaş çay işleme kapasitesi bulunan ÇAYKUR, bu sezon ilk kez günlük kapasitesinin üzerine dün çıkmış ve Ramazan Bayramının ilk gününde üreticilerden 9 bin 200 ton yaş çay alımı gerçekleştirmişti.

Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim yönetimindeki ÇAYKUR’un Ramazan Bayramının ikinci gününde günlük çay işleme kapasitesinin yüzde 25 üzerine çıktığı ve üreticilerden 12 bin ton yaş çay aldığı öğrenildi. ÇAYKUR’un bugün yaptığı bu alım miktarı tüm zamanların en yüksek rekoltesi oldu.

19 Mayıs'ta birinci sürgün kampanyasını açan ve kampanyanın birinci haftasını geride bırakan ÇAYKUR, bukünkü rekor alımla beraber bu yılki kampanya döneminde toplamda 54 bin ton yaş çay alımına ulaştı.

ÇAYKUR, günlük rekoltede en yüksek rakama geçen yıl yine Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim döneminde ulaşmış ve üreticilerden bir günde 11 bin 500 ton yaş çay satın almıştı.