Çaykur Yaş Çay Üreticisini Mağdur Etmeye Devam Ediyor

Çaykur Yaş Çay Üreticisini Mağdur Etmeye Devam Ediyor
Fabrikaları sezona yetiştiremeyen Çaykur'un kendisine ait çay alım yerlerini de sezona yetiştiremediği ve çay üreticisine çifte mağduriyet yaşattığı öğrenildi.

Fabrikaları sezona yetiştiremediğinden kontenjan ve randevu sistemine hemen çay sezonunun başında geçtiğinden taş çay üreticisini düşük fiyatlarla özel sektöre çay satmak zorunda bırakarak üreticiyi mağdur eden Çaykur'un, geçen yıldan beri yapılan uyarılara rağmen kendisine ait çay alım yerlerini de sezona yetiştiremediğinden alım yerlerini açamadığı ve üreticileri uzak alım yerlerine çaylarını taşıtmakla birlikte mağdur ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet Çay Fabrikasına bağlı olan ve Bağdatlı, Gülbahar ve Portakallık Mahallesindeki çay üreticilerinin çay sattığı Portakallık alım yerindeki yaş çay yükleme paletindeki arıza giderilemediğinden alım yeri hizmete açılamadı ve bu 3 mahalledeki üreticiler çaylarını satmak için İslampaşa Mahallesindeki alım yerinin yolunu tutmak zorunda kalıyor.

yas-cay-yukleme-paleti-3.jpg

Alım yerindeki arızayı geçen yıl fabrikaya, sezon başında ise Çaykur Genel Müdürlüğüne defalarca bildirmelerine rağmen 1. sürgün başlayalı 14 gün olmasına rağmen alım yerini açamadıklarını kaydeden Portakallık Mahallesi Muhtarı Tuncay Maşalacı, alım yerindeki sorunun giderilip alım yerinin üretime açılacağı yönünde verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmediğinden vatandaşların mağdur olduğunu ve 3 mahalledeki vatandaşların çaylarını satmak için İslampaşa Mahallesine taşımak zorunda bırakıldıklarını kaydetti.

yas-cay-yukleme-paleti-1.jpg

tuncay-masalaci-001.jpgMaşalacı, geçtiğimiz yıl sezon bitince mahalle muhtarları olarak Cumhuriyet Çay Fabrikası Müdürlüğüne ziyarette bulunarak Çaykur'un arıza ekibi oluşturması ve bu ekibin alım yerlerini gezerek mevcut arızaları gidererek alım yerlerini çay başlamadan sezona yetiştirmesini istediklerini ancak bu önerilerinin dikkate alınmadığını ifade ederek, "Geçen yıl sezon bitince alım yerindeki arızayı Cumhuriyet Çay Fabrikasına, bu sezon öncesi ise sezon başlamadan Çaykur Genel Müdürlüğüne bildirdik. Bize sürekli 'tamam yapacağız' dediler ancak çay başlayalı 2 hafta olmasına rağmen arızayla kimse ilgilenmediğinden alım yeri açılamadı. Portakallık Mahallesi başta olmak üzere, Gülbahar ve Bağdatlı Mahallesindeki üreticiler bu nedenle çaylarını satmak için İslampaşa Mahallesine çaylarını taşımak zorunda kalıyor. Bir iki saatte onarımı yapılacak paleti 1 yıldır onarmayan ve bizlerle üreticileri mağdur eden yetkililerin ne yapmaya çalıştıklarını bir türlü anlamış değilim" diye konuştu.

yas-cay-yukleme-paleti-2.jpg