Çaykur’a KPSS Tepkisi Büyüyor

Çaykur’a KPSS Tepkisi Büyüyor
Çaykur’un mevsimlik işçi alımlarında KPSS şartı ile KPSS'ye en üst düzey öğrenimden girilmesini zorunlu kılması Rizelileri çileden çıkarıyor. Çay eksperliği mezunu öğrenciler de diğer vatandaşlar gibi tepkili…

Çaykur’un Danıştay kararlarını hiçe sayarcasına KPSS'ye en üst düzey öğrenimden girilmesini zorunlu kılması ile işçi alımlarını geçmiş yıllarda yapılan KPSS sonuçlarına göre alacak olması iş umuduyla bekleyen binlerce insanı hayal kırıklığına uğrattı.

Çaykur Genel Müdürlüğü; Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun olmak üzere 4 ilde 2370’i tamir tahliye - yükleme işçisi, 1130’u ise Endüstri Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okulu Mezunu teknik personel, Ziraat ve Orman Mühendisi ile Meslek Yüksekokul mezunu çay eksperi olmak üzere alımını yapacağı 3500 mevsimlik işçi alımlarını içinden çıkılmaz bir hale dönüştürdü.

olay53’ün aylardır üzerine basa basa durduğu alımlarla ilgili geçen yıl işçi alımının KPSS ile yapılacağını açıklamadan bu yıl KPSS ile alınacak işçi alımlarının hatalı olacağı ile Danıştay kararlarına rağmen KPSS'ye en üst düzey öğrenimden girilmesini zorunlu kılması ve teknik programlar dışındaki 4 yıllık fakülte mezunlarına Çaykur iş başvuru kapılarının kapatılması dolayısıyla hataya düşeceksiniz uyarılarına rağmen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Danıştay kararlarını kaale almayarak despotizm yöneticiliğiyle KPSS şartı ile KPSS'ye en üst düzey öğrenimden girilmesini zorunlu kıldı.

Genel Müdürün bu kararına olay53’ün uyarı haberlerinin ardından, başvuruda bulunamayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu  Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Bölümü mezunlarından sert bir tepki geldi. 

KPSS sınavlarında tercih hakları olmayan ve Çaykur’un da 2007’den sonra işçi almaması dolayısıyla KPSS’ye girmeyen Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Bölümü mezunları bir an önce hatadan dönülmesi gerektiğini kaydetti.

ÇAYKUR YETKİLİLERİ İLE SİYASİYELER GEÇEN YIL YAKINLARINI KPSS’YE Mİ SOKTU?

KPSS’DE TERCİH HAKKI OLMAYAN ÇAY TEKNİKERLERİ ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI OLMADAN NEDEN KPSS’YE GİRSİN

Yakınlarının da Çaykur’da çalıştıklarından Çaykur’u despost bir yönetimle yöneten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun onlara zarar vereceği endişesiyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen bu kişiler (isimleri bizde mevcut), “Rize Meslek Yüksek Okulu  Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Bölümü mezunu ve çay teknikeri olarak hem Çaykur’un 2007’den sonra işçi almaması hemde bizlerin KPSS’de bölümümüzle ilgili başvuru hakkımız olmadığından KPSS sınavlarına girmiyorduk. Ayrıca Genel Müdür Sütlüoğlu, işçi alımlarıyla ilgili ilk açıklamalarında şart olmayacağını ifade etmiş olmasına rağmen daha sonraki açıklamalarında KPSS şartı aranacağını belirtmişti. Bizler, KPSS’de tercih hakkımız olmadığından ne diye sınav ücreti ödeyip boşu boşuna sınava girelim. 2007’den sonra yaklaşık 700 mezun veren bu bölümün öğrencilerinin suçu nedir? Madem KPSS şartı koyacaktınız neden geçen yıl bunu açıklamadınız. Dünyanın hangi ülkesinde görülmüştür sınavla işçi alacaksınız ancak işçi alımı için geçmiş bir sınava girme şartı koyacaksınız. Bu kadar saçma sapan bir uygulama olur mu? Çaykur yetkilileri yada siyasiler geçen yıl yakınlarını KPSS’ye mi soktular da Çaykur tarihinde ilk kez KPSS ile alım yapılacak? Bizler mağdur çay teknikerleri olarak bizim bu mağduriyetimizin hesabını kim verecek? Bizler bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Danıştay O Kararı İptal Etmişti Çaykur’da Tık Yok!

Çaykur'un Alacağı İşçiler Ne Zaman İşbaşı Yapacak?

Çaykur İşçi Alımı Başlıyor

Çaykur'da Mevsimlik İşçi Alımı Seçimden Sonraya mı Kalıyor?

Mevsimlik İşçi Alımlarında Çaykur Bu Yanlıştan Dönmeli Aksi Halde…

Bu Bir Fiyaskodur Sütlüoğlu İstifa Etmelidir

Çaykur İşçi Alımları KPSS ile Yapılacak

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu Yeşil Işık Alamayınca İstifadan Vazgeçti

Sütlüoğlu, Çaykur'a İşçi Alımlarını Eline, Gözüne, Yüzüne Bulaştırdı

Rizeliler İşkur'a Hücum Etti

Çaykur Genel Müdürü’nden Üzen Açıklama

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

Çaykur’dan Hayal Kırıklığı Yaratan Mesaj!

İŞKUR’dan Çaykur İşçi Alım Duyurusu

Çaykur, 3500 İşçi Alacak