Çaykur'da İhracat Bahane Yurt Dışı Gezileri Şahane

Çaykur'da İhracat Bahane Yurt Dışı Gezileri Şahane
Çaykur’da yurt dışı gezileri şahane bir şekilde sürdürülürken ihracat rakamları yerinde sayıyor.

Balkanlar, Doğu Avrupa ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Orta Asya, Suudi Arabistan, Amerika, Kanada ve son olarak Körfez ülkelerine gezi düzenleyen Çaykur, yıllık 3 bin ton civarındaki kuru çay ihracat rakamının üzerine çıkamıyor.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise, yaptığı yazılı açıklamada katıldıkları uluslararası fuarlar sayesinde hedeflerinin büyük bir marka olan ÇAYKUR’u dünya markası haline getirmek olduğunu söyledi. Yoğun bir çay satışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Sütlüoğlu, buna rağmen ne kadarlık bir çay satışı yaptıklarına değinmedi.

Sütlüoğlu; “Geçtiğimiz hafta düzenlenen fuarda stantlarımıza yoğun bir ilgi oldu. Yapılan ikramların yanında yoğun bir çay satışı gerçekleştirdik. Körfez ülkelerinden fuara gelen ziyaretçi ve katılımcılar tarafından ürünlerimize gösterilen ilgi ve alaka nedeniyle yakın gelecekte bu organizasyonun devamı sayılabilecek olan bir organizasyona daha katılacağız.  Bu tür organizasyonlar sayesinde Körfez ülkeleri vatandaşları olan Arap halkına üzerine kar yağan tarlalarımızdan hasat ettiğimiz organik ve konvansiyonel diğer çay çeşitlerimizi çok iyi bir şekilde tanıtma dolayısıyla pazarlama fırsatı bulmuş oluyoruz.” dedi.

Öte yandan Çaykur’un yurt içinde pazarladığı çay fiyatının çok altında ihracat yaptığı düşünülürse, ihraç edilen kuru çayın, Çaykur’un yurt  dışı gezilerinin maliyeti ile kuru çay maliyetlerini karşılamayacağı düşünülüyor.