Çaykur'da Satışlar Düşüyor.! Suçlusu ise...

Çaykur'da Satışlar Düşüyor.! Suçlusu ise...
Çaykur'da yapılan afaki reklam harcamaları, satış ve pazarlama konusundaki yanlış tercihler sonucu çay satışlarında yaşanan düşüşe suçlu bulundu...

Olay53'ün devamlı gündeme getirdiği Çaykur'da yaşanan yönetim zaafiyeti ve strateji hataları sonucu çay satışları dibe vurdu. Kurum bünyesinde satış ve pazarlamada farklı bir yapıya geçen, satış ağını Çaytaş şirketine bırakan Çaykur'da yıllarca yapılan strateji hataları sonucu, 2015 yılında geride kalan 9 ayda beklenen çay satışı gerçekleştiremeyen Sütlüoğlu, hedef saptırarak, düşüşü terör olaylarına bağladı.

imdat-sutluoglu-1.jpg

2015'İN İLK 6 AYINDA ÜLKEDE TERÖR DENEN ŞEY YOKTU ÇAY SATIŞLARI 6 AYDA DİBE VURDU

2015'nin ilk 6 ayında sadece 15 bin ton kuru çay satışı yapabilen Çaykur, bir önceki yıl aynı süreçte 60 bin ton dolayında kuru çay satışı gerçekleştirmişti. 2015'in ilk 6 ayında ülkede herhangi bir terör olayının bulunmamasına rağmen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun başarısızlığına kılıf olarak terör olaylarını bahane göstermesi Rize kamuoyunu hiç ama hiç şaşırtmadı. Zira Genel Müdür Sütlüoğlu'nun her başarısızlığa mazereti vardı zaten. Bu başarısızlıklarını ve hatalarını daha önce yüzüne defalarca çarpan basın mensuplarına suçu atarak yerel basını suçlayan Sütlüoğlu, bu kez ilk 6 ayda ülkede olmayan terörü suçlu gösterdi. Sütlüoğlu'nun 2015 yılını zararla kapatması beklenen Çaykur'un zararına yönelik başarısızlığa hangi kılıfı bulacağı ise merakla bekleniyor.

SANKİ EN FAZLA ÇAYI GÜNEYDOĞU'YA SATIYORDU

Öte yandan sürekli farklı pazarlara açıldıklarını ve her geçen yıl çay satışlarının arttığını belirten Sütlüoğlu, açıklamalarının aksine Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde pazar payının az olduğunu unutulcasına yaşanan terör olaylarının Çaykur'un bölgeye yönelik çay satışlarına darbe vurduğu belirtti.

İşte Sütlüoğlu'nın açıklaması...

Bölgede devam eden terör olaylarının çay satışlarını olumsuz yönde etkilediği, “Terör olayları bizi de etkiledi. Bölgeye çay sevkıyatında sıkıntı yaşıyoruz. Sigorta şirketleri bölgeye ticari mal taşıyan araçları sigortalamamaya başladı. Biz tüm bu olumsuzluklara rağmen sevkıyatlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bayilerimiz de güçlükler çekiyor. Ancak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bir sevkıyat ve satışlarımızı aksatmadan sürdüreceğiz” dedi.