Çaykur'da Sendika Baskısı Kuruluyor?

Çaykur'da Sendika Baskısı Kuruluyor?
Tek Gıda İş Sendikası Bölge Başkanı Ziya Aksoy Çaykur'da işçiler üzerinde baskı kururarak sendika değiştirilmeye zorlanıldığını belirtti.

Ziya Aksoy Bugün birçok fabrika müdürüne hukuka aykırı bir şekilde talimatlar verildiğini, işçiler üzerine baskı kurdurarak sendikalarından istifaya zorlandıklarını söyledi.

Baskı ve entrikaların hergün arttığını belirten Aksoy, yapılanların hesabını bu işçiler bir gün sizlerden soracağını da unutulmaması gerektiğini belirterek genel müdür yardımcısı Süleyman Pınarbaşı’nın bazı uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunarak “Genel Müdür Sütlüoğlu izinde olduğu süreçte Genel Müdür vekili olarak tüm yetki ve sorumluluk senin üzerindedir. Bu süreçte hukuk sınırları dışına çıkabilme ihtimali olan her işlem ve eylemle ilgili olarak tüm dikkatlerimiz üzerinizde olacaktır şeklinde konuştu.

ziya-aksoy.jpgSon zamanlarda Çaykur işçilerine ve üyelerimiz üzerindeki işveren baskıları son derece artmıştır. Üyelerimizin Anayasa ve Yasalardan gelen Sendika seçme özgürlüğü adeta ellerinden alınmak istemektedir. Bu baskılar tahammül edilmeyecek noktaya gelmiştir. Zaman içerisinde sorumlular yargıç önüne çıkartılacak er geç yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

Genel Müdürün hiç ilgisi olmayan bir anda böylesine gerçek dışı işçilerin özgür iradesine yönelik bir demeç vermesi, işletilmeye çalışılan bu hukuksuz sürecin tam anlamıyla arkasında olduğunu göstermektedir.

Aksoy, Bu Emek düşmanları son günlerde bazı sözde haber siteleri üzerinden işçileri ve kamuoyunu manipüle etmeye ve yalanlarla çaykur işçisinin moralini bozmaya çalışıyorlar. Bu şekilde işçilerin Tek Gıda iş Sendikasından istifa etmesini bekliyor ve ÇAYKUR’da  % 50 üye sayısına yaklaştık yalanına başvuruyorlar.