Çaykur'da Yeni Sezon Hazırlıkları

Çaykur'da Yeni Sezon Hazırlıkları
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaklaşan çay sezonu dolayısıyla yaptığı açıklamada ''Bugüne kadar hiçbir ürün çayın alternatifi olmadı ve olabilecek gibi de gözükmüyor..." dedi

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaklaşan çay sezonu dolayısıyla yaptığı açıklamada ''Bugüne kadar hiçbir ürün çayın alternatifi olmadı ve olabilecek gibi de gözükmüyor. Bölge halkının iyi olması daha ÇAYKUR'un ve çayın iyi olmasına bağlıdır." dedi. Sütlüoğlu ayrıca fabrika müdürlerine de uyarıda bulunarak ''Bir anda izdihama gireceğiz. Dolayısıyla tam kapasite ile kampanyaya girmemiz lazım. Fabrikalarımızda kapasite açısından, üretim açısından bir aksaklık olmamalı. Son bir kez herkesin fabrikasını gözden geçirmesini istiyorum'' dedi.

2.20110517214828..jpg

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde yeni sezona hazırlıkların gözden geçirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu toplantıda, yeni yaş çay kampanyası öncesinde fabrikalardaki son hazırlıkları ve kampanyayı değerlendirmek üzere 47 yaş çay fabrikası müdürü ve daire başkanları ile toplantı düzenlediklerini belirterek, görülecek eksikliklerin şimdiden giderilmesi amacıyla çalışma yapılacağını söyledi.

Çayın bölge ekonomisinin bel kemiği, hemen hemen her şeyi olduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, şöyle konuştu. ''Bugüne kadar hiçbir ürün çayın alternatifi olmadı ve olabilecek gibi de gözükmüyor. Bölge halkının iyi olması daha ÇAYKUR'un ve çayın iyi olmasına bağlıdır. ÇAYKUR, aynı zamanda bölge sanayisinin de bel kemiği durumunda olan bir kurumdur. ÇAYKUR'un güçlü olması, ayakta olması dizlerinin titrememesi son derece önemlidir. ÇAYKUR'un dizleri titrerse, bölgede adeta bir deprem olur. Bölgenin dengesi bozulur, halkın huzuru kaçar. Dolayısıyla biz ÇAYKUR olarak sağlıklı olmak, ayakta durmak, güçlü olmak zorundayız.''

Sütlüoğlu, çayın kaliteli olmasının çayın ve ÇAYKUR'un geleceği açısından da son derece önemli olduğunu dile getirerek, ''Çünkü kalitesiz çay, pazarın kaybedilmesi ve dağılması gibi bir sonuç doğurur. Pazar alternatif rakip içeceklerin lehine değişir. Bu açıdan çayımızın kaliteli olması, vatandaşın içtiği zaman haz duyması, dolayısıyla çayın tiryakilik yapan tadının devam etmesi ve bunun sürdürülebilir olması son derece önem taşımaktadır'' diye konuştu.

İmdat Sütlüoğlu, çayın bu yıl bölge genelinde aynı anda geleceğine işaret ederek, bundan önceki yıllarda hasatın sahil kesiminde erken, yüksek kesimlerde daha sonra başladığını, böylece belirli bir kademe oluştuğunu hatırlattı.

1.20110517214714..jpg

Sütlüoğlu, ancak bu yıl iklim şartlarından dolayı böyle bir durum olmayacağını bildirerek, ''Bir anda izdihama gireceğiz. Dolayısıyla tam kapasite ile kampanyaya girmemiz lazım. Fabrikalarımızda kapasite açısından, üretim açısından bir aksaklık olmamalı. Son bir kez herkesin fabrikasını gözden geçirmesini istiyorum'' dedi.