ÇAYKUR‘dan 2. Sürgünde Tarihi Kota

ÇAYKUR‘dan 2. Sürgünde Tarihi Kota
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgün yaş çay alımında üreticilerin yüzünü güldürecek kota müjdesini verdi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ikinci sürgün yaş çay alım kampanyasında kotayı dönüm başına 500 kilogram, organik çayda 700 kilogram olarak belirlediklerini söyledi.

19 Haziran’da 2. sürgün dönemini başlattıklarını ve 2. sürgünde yaş çay alımlarının devam ettiğini belirten Alim, bölgede bir çok noktada yaş çay yapraklarının hasat olgunluğuna ulaştığına değinerek, "Üreticilerimizin hasada ulaşan çaylarını bir an evvel toplamasını istiyoruz. Erken hasat çayın kalitesini artıracağı gibi önümüzdeki günlerde yaşanabilecek yoğunluğun da önüne geçilmesini sağlayacaktır.  Bütün fabrikalarımız ve alım evlerimiz hizmete girmiştir. Üreticilerimizin rahat bir ürün satışı gerçekleştirmesi en büyük temennimizdir." dedi.

Alim, ilk sürgünde Ramazan ayı nedeniyle belli bir dönem yoğunluk yaşandığını, günlük 8 bin 400 ton olan siyah çay işleme kapasitelerine rağmen 11 bin 500 ton seviyelerine ulaştıklarını, üreticilerin mağdur edilmemesi için her türlü imkanı kullandıklarını ve bu hedef doğrultusunda 2. sürgünde kotayı dönüm başına 500 kilogram, organik çayda ise 700 kilogram olarak belirlediklerini kaydetti.