Çaykur'dan 2 Yeni Ürün

Çaykur'dan 2 Yeni Ürün
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çaykur olarak yaptıkları Ar-Ge çalışmaları kapsamında çayın tabletini ve şurubunu yaptıkları söyledi.

Ar-Ge çalışmaları sonrası ürettikleri tablet çaylar hakkında bilgiler veren Genel Müdür Yüce “Ar-Ge çalışmalarımızda elde ettiğimiz ürünlerimizin tümü çayın özüdür. Doğal, katkısız, sağlıklı, kolay ürünler ile piyasaya geliyoruz” dedi. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, AR-GE çalışmalarından üretilen tablet çay ile olarak “Tablet biraz büyük oldu. Deneme sürecindeyiz. Tamamen dolgu maddeleri alınmıştır. Bir kilo çay bir gram haline getirilmiştir. İşin özü bu. Diğeri dolgu maddesi, selülozik maddedir. Zaten çaydan istifade edeceğimiz şey etkili maddedir. Tamamen özünden ürettik, hiçbir yaprak yok. Çayı damardan almaya başlayacağız. Hem siyahi, hem yeşil çay tableti ürettik” dedi.

Genel Müdür Ekrem Yüce, Çay şurubunun deneme üretimlerinin de başarılı sonuçlar elde edildiğini açıkladı. Kendisinin birkaç aydan beri üretilen çay şurubunu her sabah bir çay kaşığı kullandığını aktararak, “Çay şurubunu kullanıyorum. Kendimi zımba gibi hissediyorum. Tamamen sağlıklı bir ürün elde ettik.. Deneme üretimlerinin ardından seri üretimlere başlayacağız. Çay şurubu bütün eczanelerde sağlık ürünü olarak satılacak” diye konuştu.

Diğer bir Ar-Ge çalışmasının ise “Beyaz Çay” olduğunu açıklayan Genel Müdür Yüce, beyaz çayı tüketicilerin çok beğeneceğini ifade etti.