ÇAYKUR’dan 81 İle Çay Tadım ve Satış Mağazası

ÇAYKUR’dan 81 İle Çay Tadım ve Satış Mağazası
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR’un tanıtım, bilinirlik ve satışların artırılmasına katkıda bulunması için 81 ilde çay tadım ve satış mağazası kuracaklarını belirtti.

ÇAYKUR, Genel Müdürlük binası önünde yapımı devam eden çay tadım ve satış mağazası ile müzeyi kısa süre içinde hizmete sokacak. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ilkinin Menderes Bulvarı üzerinde ÇAYKUR Genel Müdürlük binasının hemen önünde yapımına başlanan Çay Tadım, Satış Mağazası ve Müze’nin 81 ilde bayiler aracılığıyla yapımına izin vereceklerini kaydetti.

Doğu Karadeniz Bölgesinde 200 binden fazla üretici ile 1 milyondan fazla vatandaşın en önemli gelir kaynağı olmasının yanında Türkiye’nin Çayı konumundaki ÇAYKUR, piyasalardaki bilinirlik ve tanıtımla birlikte ürün satışının artırılmasına yönelik vatandaşların her çeşit ÇAYKUR ürününe rahat erişimlerinin sağlanmasını hedefleyen yeni bir çalışma başlattı.

Konu hakkında ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim yaptığı açıklamada, kurum bünyesinde yıllardır çay satış mağazasının olması için çalışmalar yapıldığını ancak bir türlü gerçekleşmediğini belirterek kendi düşüncelerinde de yer alan bu projenin hayata geçirilmesi için fiili olarak çalışmaları başlattıklarını ve yapımına başladıkları ilk “Çay tadım satış mağazası ve müzesi”nin genel müdürlük binası önünde bir ay içinde hizmete gireceğini ifade etti.

Genel Müdürlük Binası arkasında yer alan satış reyonunun küçük bir yerde köhnede kaldığını ve vatandaşlarca erişiminin güç olduğundan işlevini kaybettiğine vurgu yapan Genel Müdür Vekili Alim, bina önünde yaptıkları “Çay Satış Mağaza ve Müzesi” için kurumun kasasından tek bir kuruş harcamadıklarını belirterek, “İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin de rahatlıkla görüp ulaşabilecekleri ve tadım yapacakları alan olarak en uygun yer olacağını düşündüğümüz genel müdürlük binamızın hemen önünde belediyemizin de park noktasında katkı sağlayacağı 100 metrekarenin üzerinde geniş ferah bir alanda hem çay içimi tadım yapılacak hem de vatandaşlarımızın istediği her çeşit çayı bulabileceği ‘Çay Satış Mağaza ve Müzesi’ çalışmalarına kısa bir süre önce başladık. Sabah 7:30 gibi açılıp akşam on-onbir gibi kapanacak mağazamızda tüm çay çeşitleri ile ÇAYKUR ürünlerimiz yer alacak. Hatta bu mağazadan büyük şehirlerde, diğer 81 il merkezinde, insanların kalabalık olduğu yerlerde tüketicilerimiz çayımıza daha rahat erişebilsin, çayımızı daha rahat bulabilsinler diye bayilerimiz aracılığıyla yapılmasına da izin vereceğiz. Çay mağazası, çay satış mağazası adı altında güzel bir hizmet olacak. Hem kurumumuzun bilinirliği, tanınırlığı ve reklamı anlamında hem de tüm çay çeşitlerinin ÇAYKUR ürünlerinin bulunabileceği bir mağaza olacak. Hatta onun yanında daha önceden alınmış, atıl gibi bekleyen, görünmeyen yerlerde olan demlikler var önceki senelerden alınan. Onları da orada sergileyelim diyoruz. Alanımız geniş olduğu için onları da sergileyelim istiyoruz. Çayla ilgili demlik ve ona benzer materyalleri de bu mağazalarımızda sergileyeceğiz. Biz bu mağazanın yapımında kasamızdan 25 kuruş harcama yapmadık. GSM operatörlerinin kurduğu baz istasyonları başka bir alanda kuruluyordu. Bunlara biz izin verelim dedik ve buralardan gelen gelirlerle kurumun mevcut parasını harcamadan böyle bir satış mağazasını kurumumuza kazandırmış olacağız. İnşallah güzel de olacak." dedi.

caykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(7).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(8).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(9).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(10).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(1).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(2).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(3).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(4).jpgcaykur’dan-81-ile-cay-tadim-ve-satis-magazasi-(6).jpg