Çaykur'dan Basın Açıklaması

Çaykur'dan Basın Açıklaması
Çaykur Genel Müdürlüğü Çaykur'a çay ithal etmesine yetki verilmesine dair Resmi Gazete'de yayımlanan kararın 1996 yılından itibaren var olduğu belirtildi.

11 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve haber sitemizde de yer verdiğimiz "Çaykur Çay İthal Edebilecek" adlı haberimiz Çaykur tarafından ithalat yetkisi hakkında yeni bir durum varmış gibi kanaat oluşturulduğu gerekçesiyle yalanlandı.

İşte Çaykur Genel Müdürlüğü'nün konu hakkındaki yazılı açıklaması ve 11 Nisan Tarihli Resmi Gazete'deki o karar:

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YAZILI AÇIKLAMASI:

Bazı basın yayın organlarında “Çaykur’a çay ithal etme yetkisi verildi” şeklinde haberler yapılarak, ithalat yetkisi hakkında yeni bir durum varmış gibi kanaat oluşturulmuştur. Oysa; daha önce yürürlülükte bulunan 20 Aralık 1996 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış Ana Statümüzün 4 üncü maddesinde, Çaykur’un çay ithal etme yetkisi zaten mevcut idi… Geçmişten bu yana var olan bu yetkiye rağmen Çaykur çay ithalatı yapmamış olup, yapmayı da düşünmemektedir.

Ana Statü değişikliği ile mevcut olan işbu ithalat yetkisi ile ilgili olarak hiçbir değişiklik yapılmamış, mevcut durum aynen korunmuştur. Yapılan değişiklikle, yeni çay ürünleri(bitkisel çaylar, soğuk çay, kafein, buzlu çay, ekstrakt vs) üretmek, fabrika kiralamak, çayla ilişkili ve yan ürünlerde faaliyette bulunmak yetkileri alınarak; gelişen ve değişen piyasa şartları dikkate alınıp, Çaykur’un manevra alanı genişletilmiştir.
Herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek adına; Ana Statü’de yapılan değişiklikle, ithalat yetkisi ile ilgili olarak var olan mevcut durumda herhangi bir değişiklik yapılmadığını;

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

11 NİSAN 2013 TARİHLİ RESMİ GAZETE'DEKİ 28615 SAYILI O KARAR YAZISI :

1.20130413125353.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur Çay İthal Edebilecek