ÇAYKUR'dan Budama Parası Açıklaması

ÇAYKUR'dan Budama Parası Açıklaması
ÇAYKUR, 2022 yılı yaş çay budama bedellerinin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını ve üreticilerin hesaplarındaki parayı çekebileceklerini bildirdi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), üreticilere gönderdiği kısa SMS ile 2022 yılı yaş çay budama bedellerinin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını ve hesaplarındaki parayı çekebileceklerini bildirdi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 200 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda yapılan yaş çay üretiminde 2022 yılı için çay üreticileri 112 bin dekar alanda budama işleminde bulundu. Bunun karşılığında ise üreticilere toplamda 750 milyon lira ödemede bulunulacak.

"Kaliteli Çay Yaprağı Temini Amacıyla Budamaya Tabi Tutulan Çaylıklar Nedeniyle Üreticilerin Uğradığı Gelir Kaybının Tazminine Dair Tebliğ"in Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı budama bedellerini ÇAYKUR'un hesabına aktardı. ÇAYKUR da bakanlıktan gelen budama paralarını üreticilerin hesaplarına aktardı. Üreticiler ilgili banka hesaplarından budama paralarını çekmeye başladı.

zavendikli-kurban-bayrami-056.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum