Çaykur’dan Çay Üreticisine 1 Şok Daha

Çaykur’dan Çay Üreticisine 1 Şok Daha
Çaykur, yaş çay sezonunun başladığı günden bugüne kadar bir günlük çay işleme kapasitesine ulaşamazken, kontenjan uygulaması başlatıyor.

Çay sezonu başlayalı henüz 4 gün olmuşken Çaykur kota uygulamasına gidiyor. 20 fabrikada Çaykur’un randevulu sistemle beraber kontenjan uygulamasını yarından (Cumartesi) itibaren başlatacağı öğrenildi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay sezonunun sıkıntılı geçeceğini ve yaş çay üreticisinin özel sektöre yönlendirileceğini çay sezonu başlar başlamaz uyguladığı programla ortaya koydu.

Randevu gününde çay vermeyen üreticinin Çaykur’a satacağı çaya sınır koyan Sütlüoğlu, 7 Haziran Cumartesi gününden itibaren 20 fabrikada randevulu sistemi uygulamaya koyarak kontenjan uygulamasını başlatacak.

Öte yandan dün ajanslara düşen ve Çaykur’un ilk 3 günde 6 bin ton çay aldığı yönündeki haberin de gerçeği yansıtmadığı ve Çaykur’un ilk 3 günde 3 bin ton dolayında yaş çay aldığı, 6 bin ton bandını ise bugün geçtiği bilgisine ulaşıldı.

HANİ ÇAYKUR KAPASİTE ARTIRMIŞTI NE OLDU, ÇAY BAŞLAR BAŞLAMAZ  KOTA MI OLUR?

Çaykur'un bu sezon ki çay sezonu başladığından bugüne kadar aldığı çay bir günlük çay işleme kapasitesine ulaşmadan kontenjan uygulaması başlatması üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkilerini dile getiren yaş çay üreticileri "Anlaşılan Çaykur bu sene çay almamak için yemin etti. Çay başlayalı kaç gün oldu ki hemen kontenjan uygulamasına gidildi. Fabrikalarda kapasite artırımına gittik açıklamasında bulunanlar geçmiş yıllara baksın. Geçmiş yıllarda düşük kapasiteye rağmen kontenjan uygulamasına ne zaman gidilmişti şimdi ise neredeyse ilk gün kontenjan uyguluyorlar. Bu ne biçim iş. Hem kapasite artırdık diyorlar hemde çay başlar başlamaz kontenjan uyguluyorlar." diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Genel Müdür Sütlüoğlu’na Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Çay Üreticileri Derneği Genel Müdüre Sert Tepki Gösterdi Sütlüoğlu'nu İstifaya Davet Etti

Çay Üreticisi Çaykur Genel Müdürünü İstifaya Çağırdı

Çaykur’dan Çay Üreticisini İsyan Ettiren Uygulama. Üretici Çayını Çaykur'a Satamayacak