Çaykur’dan Çay Üreticisini İsyan Ettiren Uygulama. Üreticiler Dikkat !

Çaykur’dan Çay Üreticisini İsyan Ettiren Uygulama. Üreticiler Dikkat !
Çaykur Genel Müdürlüğü yaş çayın başlamasıyla yaş çay üreticisini özel sektöre ezdireceğinin ilk sinyalini uygulamaya soktuğu yöntemle belli etti. Yaş çay üreticisi ise uygulamaya isyan etti.

Çaykur, randevu gününde çay vermeyen üreticinin çay verme kotasının yanacağını belirten uygulamayı devreye soktu. Üreticiler uygulanan sistemle özel sektörün kucağına atıldığını ifade ederek yetkililere isyan etti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun üreticiyi isyan ettiren uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.  Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun talimatıyla randevu günündeki kontenjanı kullanmayan çay üreticisinin randevu gününde satmadığı çay miktarı 1. Sürgün kotasından düşülecek. Uygulama ile çay üreticisi özel sektörün yolunu tutmak zorunda kalacak.

308121.jpg

ÇAYKUR'DAN ŞOK UYGULAMA... RANDEVU GÜNÜNDE ÇAY VERMEYENİN HAKKI YANACAK

Çaykur’a 1. Sürgünde söz gelimi 3 ton çay satan bir üretici 1. Sürgün döneminde Randevulu sistemde 4 hafta içerisinde satacağı bu çayı haftalık 750 kilo olarak satıyordu. Bu üretici, randevu gününde herhangi bir nedenle Çaykur’a 750 kilo çay satmazsa takip eden haftalarda bu kotayı kullanamayacak ve çay elinde kalacak, üreticinin de Çaykur’a satacağı çay 3 tondan 2 ton 250 kiloya düşecek. Birden fazla randevu gününde çay kotası kadar çay vermeyen üreticinin kaybı ise daha büyük olacak ve 1. sürgün boyunca kotasını tamamlamak için çayını Çaykur'a satamayacak. Çaykur’a kotası kadar çay satamayacak olan bu üretici de elinde kalan çayı satmak için özel sektörün kapısını tutacak ve çayını özel sektöre satmak zorunda bırakılacak.

ÇAY ÜRETİCİSİ: BİZİ ÖZEL SEKTÖRE YEM YAPACAKLAR

Uygulamaya isyan eden ve tepkilerini dile getiren yaş çay üreticileri, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na sert tepki göstererek, Genel Müdürün özel sektörden yana, özel sektörün lehine olacak karar aldığını ifade ederek, “Çaykur’un uygulamaya soktuğu bu sistem özel sektörün elini güçlendirecek ve çay üreticisi olarak bizleri özel sektöre peşkeş çekecektir. Çaykur Genel Müdürü ne yapmaya çalışıyor? Çay elimizde kalacak ve Çaykur’a çay satamaz hale geleceğimizden bizleri adeta özel sektöre yem yapacaklar” diye tepkilerini dile getirdi.

BİR AN ÖNCE BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

Randevu gününde hastalık, cenaze veya düğün gibi farklı sebeplerle çay toplayamayacak duruma gelebileceklerini belirten üreticiler, çay kotalarının ellerinden alınacak olmalarına olan tepkilerini sürdürerek, yaş çay sezonu boyunca Çaykur'a kotaları kadar çay vermek istediklerini ifade ederek, "Yaş çay üreticisi olarak bu sistemin bir an önce kaldırılmasını ve kotamız kadar Çaykur’a çay satmak istiyoruz." diye konuştu.

ÇAYKUR'DAN ÜRETİCİYE ÇAY SATIŞI YASAĞI SMS'İ

Çaykur, üreticinin randevu günü satmadığı çayın kotadan düşülerek Çaykur'a kalan kotası dışındaki çay satışının yasaklandığını belirten mesajı çay üreticilerine SMS ile gönderdi.

İşte o SMS:

caykur-ureticinin-caykura-cay-satisini-yasakladi.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize’de Genel Müdür Sütlüoğlu'na Büyük Öfke

Genel Müdür Sütlüoğlu’na Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Çay Üreticileri Derneği Genel Müdüre Sert Tepki Gösterdi Sütlüoğlu'nu İstifaya Davet Etti

Çay Üreticisi Çaykur Genel Müdürünü İstifaya Çağırdı

Çaykur’dan Çay Üreticisine 1 Şok Daha