Çaykur’dan Cevap Bekleyen Sorular

Çaykur’dan Cevap Bekleyen Sorular
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun KİT Komisyonuna gerçek dışı açıklamaları yeni soruları beraberinde getirdi.

Çaykur'un 2013 ve 2014 hesaplarının incelendiği TBMM KİT Komisyonu toplantısında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun sorulan sorulara verdiği ve doğruluk payı bulunmayan cevaplar yeni soruları beraberinde getirdi.

Toplantıda, Sütlüoğlu’nun öz yeğenleri Yavuz Sütlüoğlu ile Kubilay Sütlüoğlu’nun Çaykur’un da Çaysan üzerinden ortak olduğu Çaytaş adlı şirkette üst düzey yönetim kadrolarında görev almaları sorulurken, Genel Müdür Sütlüoğlu, Rize Bölge Koordinatörü yaptığı Kubilay Sütlüoğlu için “Rize gibi bir yerde böyle bir adamı arasanız bulamazsınız. Ardeşenli, memleketinde kalmak istiyor…”, ifadesinde bulundu. İmdat Sütlüoğlu diğer yeğeni Çaytaş Genel Müdürü yaptığı Yavuz Sütlüoğlu için ise” ÇAYKUR’da bu işi yapabilecek en iyi isim o olduğu için biz onu Çaytaş’ta pazarlamada görevlendirdik. Yavuz Sütlüoğlu Çaytaş’tan dolayı bir kuruş para almıyor. Yani o çocuğa bir sürü ilave yük yükledik; ne Yönetim Kurulu ücreti alıyor ne de başka bir ücret alıyor. Memur ücretiyle çalışmaya devam ediyor gece gündüz, hafta sonu demeden çalışıyor.” şeklinde cevaplar verdi.  Peki gerçekte böyle mi? İmdat Sütlüoğlu’nun KİT Komisyonuna verdiği cevaplar doğru mu?

Yukarıda yazılanlar doğruysa Çaykur Genel Müdürü aşağıda yer alan sorulara cevap versin…

İşte o sorular:

1- Rize köy mü mahalle mi ki Rize'de yaşayanları küçümseyerek, “Rize gibi bir yerde böyle bir adamı arasanız bulamazsınız” dediniz, yoksa yeğeniniz Kubilay Sütlüoğlu’nun IQ’sü çok mu yüksek?

2- “Ardeşenli, memleketinde kalmak istiyor” dediğiniz yeğeniniz Kubilay Sütlüoğlu, bu göreve atanmadan önce neden Zonguldak’ta yaşıyordu? Memleketinde kalmak isteyen kişi memleketinin dışında neden yaşar? Yeğeniniz bölge koordinatörü olabilmek ve aylık 4-5 bin TL maaş ile Çaytaş tarafından emrine tahsis edilen özel otomobil için mi Ardeşen’e geri döndü?

3- Yeğeniniz Kubilay Sütlüoğlu, Rize Bölge Koordinatörü olarak Rize Bayilerine haftada hiç ziyarette bulunuyor mu? Yada ziyarette bulunduğu tarih aralıkları uzun vadeli mi?

4- Çaykur Pazarlama Daire Başkanlığında Veri Hizmetleri Kontrol İşletmeni memuru olarak çalışırken Çaytaş'a atadığınız diğer Yeğeniniz Yavuz Sütlüoğlu'ndan daha üst rütbede çalışan onca insan varken "ÇAYKUR’da bu işi yapabilecek en iyi isim o olduğu için Onu görevlendirdik" ifadenizle VHKİ memurundan üstte olan çalışanlarınızı küçük düşürmüyor musunuz?

5- KİT Komisyonundaki milletvekillerine Yavuz Sütlüoğlu’nun Çaytaş’tan maaş almadığını söylediniz. Yavuz Sütlüoğlu Çaytaş’tan maaş almıyorsa Çaytaş’ın 2 yıl önce yaptığı bir toplantıda; büyük bir bayinin yönetim kurulu başkanı "Ben şirketlerimden ayda 20 bin TL maaş almaktayım ve bu maaş bana yetmemekte. Sizin maaşınızı da en az 25 bin liraya çıkaralım Yavuz Bey" dedi mi?

image-20160513011359.jpeg

6- Yavuz Sütlüoğlu’nun Çaytaş’tan maaş almadığını söylerken acaba 40 – 50 Bin TL gibi daha astronomik rakamları hak ettiğini mi düşünerek, "O maaş almamaktadır" demek gafletinde bulundunuz?

7- Yavuz Sütlüoğlu’nun oturduğu rezidansın tüm giderleri Çaytaş tarafından mı karşılanmaktadır?

8- Yavuz Sütlüoğlu’nun kullanımında olan 4x4 Jeep, Çaytaş tarafından mı tahsis edilmiştir?

9- Madem Yavuz Sütlüoğlu tek başına DİDİ soğuk çay ve ÇAYLA Çay Evlerinin marka olmasına ve bu kadar büyümesini sağladı o halde Çaytaş hala çalıştığı ajanslara ve Danışmanlık Şirketlerine neden aylık binlerce TL para ödemeleri yapıyor? Madem bu başarıların hepsini Yavuz Sütlüoğlu yapıyor  o halde danışman şirketleriyle ajanslara binlerce TL ödeme yapılmasına gerek var mı?

10- Çaytaş, Çaykur’dan hiç destek almıyorsa eğer, İstanbul Boğaz Köprüsü ayağında aldığı mülkün parasını Çaytaş nerden kazandı oraya ödedi? Onlarca çalışana nasıl maaş ödemesi yapmaktadır? Onlarca Şirkete nasıl ar-ge, reklam ve danışmanlık ücretleri ödemektedir? Çalışanlarının ve bayilerin Antalya’larda zevki sefalı (7 yıldızlı) otellerde eğlenmelerini nasıl finanse etmiştir? Kısaca Çaytaş’ın geliri nerden geliyor?