ÇAYKUR’dan Düşük Fiyata Çay Satmayın Uyarısı

ÇAYKUR’dan Düşük Fiyata Çay Satmayın Uyarısı
ÇAYKUR, yaş çay üreticilerine belirtilen fiyatın altında çay satmama ve bir an önce çayı elimden çıkarayım mantığıyla hareketle fiyatın düşmesine izin verilmemesi uyarısında bulundu.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce yaş çay üreticilerine uyarılarda bulunuldu. 2. Sürgün alımlarında da belirlenen kota ölçüsünde üreticilerin tüm çaylarının alınacağının garantisi verilen uyarıda, çay ürününün 3-5 günde hasat edilecek bir ürün olmadığı vurgulanarak acele edip ne olursa olsun bir an önce çayı elimden çıkarayım mantığıyla hareket edilmemesi ve belirtilen fiyatın altında çay satılmaması istenildi.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Değerli üreticilerimiz; Malumlarınız olduğu üzere birinci sürgünde acele edilmemesini, taahhüt ettiğimiz kota miktarı kadar çayınızı alacağımızı defaatle duyurmuştuk. Aynı şekilde ikinci sürgünde de acele edilmemesini, belirtilen kota miktarı kadar çayınızın tamamını alacağımızı bilmenizi isteriz.

Ayrıca belirtilen fiyatın altında çay satmayınız, acele edip ne olursa olsun bir an önce çayı elimden çıkarayım mantığıyla fiyatın düşmesine izin vermeyiniz.

Ürünümüzün değerini kendi inisiyatifimizle düşürmeyelim, düşmesine izin vermeyelim.

Çay ürününün 3-5 günde hasat edilip satılmak istenmesi durumunda yoğunluk oluşacağı bilinmelidir.

Günlük limitler dahilinde ve acele edilmeden çay toplama işlemini gerçekleştirirsek, bir sıkışıklık olmayacaktır. Böylece hem rahat bir kampanya dönemi geçirmiş olacağız hem de fiyatlarda bir düşüş oluşmayacaktır. Saygıyla duyurulur.”