ÇAYKUR'dan Gurbetçilere Önemli Uyarı

ÇAYKUR'dan Gurbetçilere Önemli Uyarı
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, gurbetçi olarak adlandırılan yaş çay üreticilerin bölgede yaşayan yaş çay üreticileriyle eşit şartlarda çay satımı gerçekleştireceklerini söyledi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yaş çay üretiminin yapıldığı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinden olmasına rağmen yaş çay üretiminin gerçekleştiği dönemler dışında 4 il dışında yaşadıklarından gurbetçi olarak adlandırılan yaş çay üreticilerinin bu sezondan itibaren bölgede yaşayan yaş çay üreticileriyle eşit şartlarda çay satımı yapabilecekleri kaydetti. Genel Müdür Vekili Alim, gurbetçi olarak adlandırılan bu üreticilerin çay sezonu kampanyasının açıldığı ilk hafta çay üreticisi çaya başlamadan çaylarını toplaması halinde çaylarını alacaklarını bunun dışındaki süreçte gurbetçilerin de diğer üreticilerle eşit şartlarda çaylarını satabileceklerini belirtti.

Kaliteye önem verdiklerinden ve üreticinin yabancı işçi çalıştırmak istememesi talebi doğrultusunda randevulu sistemde değişikliğe gittiklerini belirten Alim, 15 Nisan'da bütün fabrikaların yaş çay alımına hazır olacağını kaydederek, “Çay bahçesi 5 dekardan az olan üreticilerimiz haftada en az 3 gün, 5 ile 10 dekar arası olan üreticilerimiz en az 4 gün, 10 dekardan fazla çay bahçesi olan üreticilerimiz ise haftada 6 gün çay satabilecek. Gurbetçi üreticilerimiz kampanya açtığında ilk hafta gelir çayını toplarsa çaylarını alacağız. Yani ilk hafta kimse çaya başlamadan, yoğunluk oluşmadan gurbetçiler gelir çayını toplarsa çaylarını alacağız. Aksi durumda gurbetçi durumu yok. Herkes çayını kendisine verilen süre içerisinde taze olarak toplayabilecek." dedi.