Çaykur'dan Heyelan ve Selzedeye Şaka Gibi Artış

Çaykur'dan Heyelan ve Selzedeye Şaka Gibi Artış
Çaykur, şiddetli yağışlar sonrası heyelan ve selin etkili olduğu Büyükköy Beldesine uygulanacak 15 kg'lik kontenjana şaka gibi bir artış yaparak kontenjanı 5 Kg yükseltti ve günlük kontenjanı 20 kg'ye çıkardı.

Sel ve heyelanın meydana geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de sel ve heyelandan mağdur olan Büyükköy Beldesindeki yaş çay üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Çaykur'un uyguladığı günlük kontenjana yaptığı 5 kiloluk artış üreticiyi memnun etmedi. Kontenjan artırımını Çaykur'a bağlı Büyükköy Çay Fabrikası SMS yoluyla üreticilerin cep telefonlarına gönderirken, üreticiler Çaykur'dan gelecek yeni bir müjdeli SMS'yi gözler oldu.

BAŞBAKAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NIN BABAOCAĞINA 5 KİLOLUK TORPİL!

image-20160711211957.jpeg

Başbakan Binali Yıldırım'ın yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için arayıp talimatlar verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Babaocağında yaşanan sel ve heyelan dolayısıyla mağdur olan Büyükköylü yaş çay üreticisi 2 gün serbest alım uygulaması beklerken, bunun gerçekleşmemesi halinde ise kontenjanın 30 kg'ye yükseltilmesini bekliyor.

GÜNLÜK 5 KİLOLUK ARTIŞ SELZEDE ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesinde yaşanan sel ve heyelana rağmen Çaykur'un randevulu sisteme geçerek günlük kontenjanı Salı günü için 15 kg olarak belirlemesine gelen tepkiler üzerine Çaykur, belde için uygulanacak günlük kontenjan uygulamasında  değişikliğe giderek salı günü uygulanacak kontenjanı 15 kilodan 20 kiloya çıkardı. Yapılan 5 kiloluk artış üreticiyi memnun etmezken, çay üreticileri, "Cumhurbaşkanının memleketinde meydana gelen afete rağmen bizlere 5 kiloluk artışı reva görüp, bizleri mağdur edenleri Allah'a havale ediyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdi.

SELZEDE ÇAY ÜRETİCİSİ 2 GÜN SERBEST ALIM İSTİYOR

Yaşanılan afet nedeniyle günlük kontenjanın en az 1-2 gün uygulanmaması gerektiğini ve 2 gün serbest alımların yapılması gerektiğini ifade eden Büyükköylüler, bunun yapılamaması halinde ise kontenjanın en azından 30 kiloya yükseltilmesini beklediklerini ifade etti. 

Mağduriyetlerin yaşandığı afet bölgesine geçtiğimiz günlerde Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, bugün ise Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı incelemelerde bulunmuş; Ayar yaraların sarılacağı, Avcı ise Başbakan Binali Yıldırım'ın Bayramın 2. Günü arayıp bilgi aldığı ve mağduriyetlerin giderilmesi yönünde talimat verdiğini ifade etmişti. 

İLGİLİ HABERİMİZ

Sel ve Heyelanzede Büyükköy'e Bir Darbe de Çaykur'dan!