Çaykur'dan Kontenjan Açıklaması

Çaykur'dan Kontenjan Açıklaması
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Taşlıdere Çay Fabrikası'nda yaşanan sıkıntı ve kontenjanın artmasıyla ilgili haber hakkında önemli açıklamada bulundu.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaptığı yazılı açıklamada dün itibariyle Çaykur'un 150.897 ton çay aldığını ve dün Taşlıdere Çay Fabrikası'nda yaşanan eylem sonrasında Çaykur'un kotada artırıma gideceğine dair çıkan haberleri yalanlayarak "Dün bir işletmemizde yaşanan olay sonrasında, çeşitli internet haber sitelerinde, benim tarafımdan söylendiği iddia edilen kontenjanın 20 kilograma çıkarıldığı ifadesi doğru değildir." dedi.

İşte Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'nun yazılı basın açıklaması: Çaykur olarak 20 Mayısta başladığımız 2011 yılı yaş çay kampanyası süreci içerisinde alımlarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Dün itibariyle üreticilerimizden toplam olarak 150.897 Ton yaş çay mubayaa edilmiştir.

Bilindiği üzere mevcut yaş çay işleme kapasitemizin üzerinde çay işleyemeye azami gayret göstermekteyiz. Daha önce de belirttiğimiz gibi Çaykur olarak müstahsillerimizden dekar başına 425 kg olarak çaylarını alma taahhütlümüz devam etmektedir.

Dün bir işletmemizde yaşanan olay sonrasında, çeşitli internet haber sitelerinde, benim tarafımdan söylendiği iddia edilen kontenjanın 20 kilograma çıkarıldığı ifadesi doğru değildir.

Tüm fabrikalarımız, Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenen alım limitleri çerçevesinde günlük yaş çay alım miktarlarını belirlemektedirler.

Değerli üreticilerimize ve halkımıza duyurulur.

İLGİLİ HABERİMİZ

Çay Üreticilerinden Çaykur'a Tepki