Çaykur'dan Kota Yalanlaması

Çaykur'dan Kota Yalanlaması
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kotanın düşürüldüğüne dair dünkü haberimizi yalanladı ve...

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, dün sitemizde yer alan "Çaykur'dan Kötü Haber!", "Çaykur'dan Kota Sürprizi!" adlı haberimizde yer alan Çaykur 1. sürgündeki 425 kg.'lik dönüm kotasını 2. sürgünde 375 kg'ye düşürdü haberini "1. Sürgüne göre kotanın düşürüldüğü tarzında dedikodular var. Bunlar doğru değildir" diyerek yalanladı ve  1. sürgünde olağanüstü dönem yaşandığını, bu nedenle olağanüstü bir fedakarlık yaparak kotanın olağanüstü bir şekilde artırıldığını ifade ederek 2. sürgün kotasının geçen yıla göre 5 kilo artırıldığını söyledi.

İşte Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun dünkü haberimizi yalanladığı bölüme ait açıklaması: 2. sürgün kotamız daha önce de açıkladığım gibi dönümde 375Kg’dır. Geçen sene bu 370Kg’dı. 1. Sürgüne göre kotanın düşürüldüğü tarzında dedikodular var. Bunlar doğru değildir. 1. Sürgünde ki kotamız normalde 350Kg’dı. Ancak bu sene yaşadığımız olağanüstü şartlardan dolayı çayın sahilde, orta kesimde ve yüksek kesimde kademe oluşturmadan hep birden gelmesi, birden kartlaşması dolayısıyla müstahsilin son derece zor durumda olduğunu görerek olağanüstü dönemde olağanüstü bir fedakarlık yaparak, ÇAYKUR olarak kotamızı 425Kg’a çıkartmıştık. Bu normal bir uygulama değildir. Bu olağanüstü dönemin getirdiği olağanüstü bir uygulamadır. Müstahsilimizin mağdur olmaması için katlandığımız çok büyük bir fedakarlığın sonucunda aldığımız karardır. Dolayısıyla bu seviyede bir kota uygulamasının sürekli yapılması mümkün değil. Ancak kapasitelerimizi arttırmamız halinde ileriki yıllarda ki inşallah bunu planlıyoruz. O zaman kotaları da artırmamız mümkün olacak. Çünkü yüksek kotada aldığımız çaylar kalitede çok ciddi problemler oluşturuyor, piyasada çok ciddi problemler oluşturuyor. Bu sıkıntılar sonuçta müstahsilimize zarar verecek sıkıntılardır. Onun için tekrar 2. Sürgünde çok değerli üreticilerimizden kaliteli çay toplamalarını, çaylarını iyi muhafaza ederek bozmadan alımyerine getirip teslim etmelerini rica ediyorum.

Bizim verdiğimiz programa uymalarını, bu konuda bir zorlama yapmamalarını rica ediyorum. Bu şekilde el birliği ile inşallah 2. Sürgünü de en az sıkıntılarla atlatacağız.  Çayın sürgün dönemlerinde olağan sıkıntılar var. Çay tabii ki çok rahat toplanabilen bir ürün değil, Hava ve mevsim şartlarından dolayı.  Ama bu olağandır. Bunu hepimizin kabul edip normal görmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur'dan Kötü Haber!