Çaykur’dan Kuru Çaya Rekor Zam

Çaykur’dan Kuru Çaya Rekor Zam
Çaykur’dan kuru çaya yine zam geldi. Çaykur’un kuru çaya yönelik zamları rekor seviyelere ulaştı. Çaykur'un zararını rekor zamlarla kapatma yoluna giden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun yüzü yapılan zamlarla sürekli gülüyor!

ENFLASYON YÜZDE 8’LERDE ÇAYKUR’UN 2 YIL DOLMADAN ZAM REKORU YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ

Kuru çaya son zammı henüz 7 ay önce yapan Çaykur, enflasyon oranlarının düştüğü ve enflasyonun yüzde 8’lerde seyrettiği aylarda kuru çaya zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Çaykur son olarak 500 gr. Turist Çayı ile 500 gr. Çay Çiçeği çayına yüzde 15 zam yaptı. Çaykur’un diğer tüm çay gruplarına da yakın zamanda yüzde 15 zam yapacağı bilgisine ulaşıldı.

3’ü 2014 yılı içerisinde olmak üzere Kasım 2013 ile Kasım 2014 arası kuru çaya 4 kez zam yaparak toplamda yüzde 35 zamla rekor kıran Çaykur, son zamla birlikte kuru çaya yüzde 50’nin üzerinde zam yapmış oldu.  

ZAMLI SATIŞLAR 1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN BAŞLADI… YAKINDA TÜM ÇAYLARA ZAM GELECEK…

Çay Çiçeği 500 gr. ve Turist Çayı 500 grama 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 15 zam yapan Çaykur’un önümüzdeki günlerde diğer çay gruplarına da yüzde 15 zam yapacağı bilgisine ulaşıldı.

ÇAYKUR ZARAR REKORLARINI KURU ÇAYA ZAM YAPARAK GİDERMEYE ÇALIŞIYOR

Hatırlanacağı üzere Çaykur’da çalışan işçi sayısının 4 bin eksilmesi nedeniyle işçi giderlerinin azalması, kuru çaya yapılan rekor zamlar, fabrika arazilerinin satışları ve kuru çay satışlarının artması vb. avantajlara sahip olması dolayısıyla Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun görev süresi boyunca kar etmesi gereken Çaykur, Sütlüoğlu’nun ilk 3 yılında rekor zararlar açıklamıştı.

Çaykur’un bu süreçteki avantajlarına rağmen 500 milyon TL üzerindeki paranın nereye gittiğini ve Çaykur’un neden rekor zararlar ettiğini açıklayamayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 4. Görev yılında da zarar açıklamamak için enflasyonun yüzde 8 dolaylarında olmasına rağmen kuru çaya 1 yıl içinde 4 kez yapılan zamla yüzde 35 zam yaptı ve zararı giderme yoluna gitti.

Sütlüoğlu, 2013 Kasım ile 2014 Kasım arasında kuru çaya yapılan yüzde 35 zamlarla zararın giderilmesini başaramamış ve 2014’ün son 4 ayında yapılan hileli çay satışlarıyla Çaykur’un henüz paketlemediği 30 bin ton dolayındaki fabrika depolarında yer alan çayların kağıt üzerinde satışı yapılarak 150 bin ton rekor çay satışı bahanesiyle zararsız bir yıl geçirilmesi hedefine ulaşmıştı.