Çaykur'dan Pis Kokular Geliyor

Çaykur'dan Pis Kokular Geliyor
Çaykur'un geçen ay yaptığı 'Personel Devam Kontrol Sistemi Yazılım ve Donanımı' ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

İhale dışı bırakılan firma yetkilisi Mustafa Müjdat Eren, Açık İhale usulünde ikinci bir fiyat teklifi alınamayacağını belirterek, "Oysa burada, 3 Ağustos 2015'te yapılan açık ihalede muhammen bedeli aştığı için ihale dışı bırakılması gereken firmadan 7 Eylül 2015'te ikinci bir fiyat alındı. Fiyat revizyonu ile ihale bu firmada bırakıldı." dedi.

Kendi firmasının teknik şartnamedeki imza eksikleri nedeniyle ihale dışı bırakıldığını ama rakip firmanın fiyatını ihaleden sonra düşürmesine izin veren ihale komisyonunun suç işlediğini ifade eden Eren, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İhalede usulsüzlük yapıldığını öne süren Mustafa Müjdat Eren, "İhale komisyonunun kararında, teknik şartnamede istenilen belgeleri onaysız sunduğumuz için teklifimizin geçersiz sayıldığı ve muhammen bedeli aşan A... Bilgi Tek. Ltd. Şti. fiyat indirimi yaparak 350.000 TL'ye indiği, muhammen bedelin de 21.000 TL artırılarak işin bu firmaya verildiği belirtilmiştir." dedi.

Eren, geçen yıl Çaykur'un güvenlik kamerası satın alma ihalesinde de benzer bir durum yaşandığını, 469 bin TL fiyat verdikleri halde, teknik şartnamedeki kimi belgelerin onaysız olduğu gerekçesiyle ihale dışı bırakılarak ihalenin 562 bin TL fiyatla başka bir firmaya verildiğini belirterek, bu kez ihalede verdiği fiyatı muhammen bedelin üzerinde olan ve daha sonra fiyatını düşürerek ihaleyi alan firmanın aynı Grubun alt yüklenicisi olduğuna dikkat çekti.

PARALEL İTHAMLA ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

İhalede usulsüzlük yapanların, kendisini paralel yapı unsuru olmakla itham ettiğini söyleyen Mustafa Müjdat Eren, "Bu şekildeki iftiralar ile yapılan usulsüzlükler örtbas edilmeye çalışılıyor. Ve maalesef bunu yapanlar, inançlı insanlar olduklarını söylüyor." diye konuştu.

Çaykur'un ihale usulsüzlükleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Eren, "Yaş çay alım ihalesinden bugüne kadar yapılan tüm otomasyon ve kamera ihalelerini K.. Sis.'e vermek için bilgi işlem ve satın alma daire başkanlıklarının gayretleri açıkça görülmektedir. Bu hususta suç duyurusunda bulunacağımız kendilerine söylendiğinde, 'istediğin yere gidebilirsin' diyebilecek kadar güvende olduklarından emin bir tavır sergilemişlerdir." dedi.

BASIN DA DUYARSIZ

Çaykur'un kimi basın-yayın organlarıyla geliştirdiği ahbap-çavuş ilişkisi nedeniyle kendisine basın açıklaması dahi yaptırılmadığını kaydeden Eren, "Basın açıklaması için tüm girişimlerim sonuçsuz kaldı. Görüştüğüm herkes, ya partinin zarar göreceği ya da ikili ilişkilerinin bozulacağını ifade ederek, çekimser kalmak istemişlerdir. Kendilerine şunu hatırlatmak isterim ki, Allah, Kur'an'da gerçeğin üzerini kapatana lanet etmekte, 'Bir kişiye, kavme veya topluluğa duyduğunuz öç alma hissi, adaletli olmanıza engel olmasın' demektedir." şeklinde konuştu.

Haber: Deniz Varlı