Çaykur'dan RTEÜ'ye Dost Kazığı ! VİDEO

Çaykur'dan RTEÜ'ye Dost Kazığı ! VİDEO
Paketleme Çay Fabrikasının bulunduğu alanı 3 yıl önce RTEÜ'ye satmasına rağmen burayı boşaltmayan Çaykur, hastaları mağdur ediyor.

Rize'nin ve bölgenin en önemli kurumu olan Çaykur'un RTEÜ'ye attığı dost kazığının yanında hastaları da mağdur ettiği ortaya çıktı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine muayeneye giden hastalar yağmur damlacıklarının altında tedavi olmak zorunda kalıyor.

dis-egitim-fakultesi-rteu-(5).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Eczacılık Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun da taşınacağı RTEÜ Sağlık Kampüsünün kurulması için Çaykur, 3 yıl önce 138 Milyon TL'ye paketleme çay fabrikasının bulunduğu alanın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne satışını gerçekleştirdi. Elde edilen gelir ise Hazine tarafından Çaykur'un borcundan düşüldü. Ancak 3 yıldır bu alanı boşaltmayan ve RTEÜ'ye devretmeyen Çaykur, hem Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Kampüsünün kurulmasını engelledi, hem Diş Eğitim Fakültesini geçici bir binada hizmet vermek zorunda bıraktı hem de Sağlık Kampüsüne taşınacağından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binasının bina ihtiyacı bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir an önce devredilmesini engelledi.

dis-egitim-fakultesi-rteu-(4).jpg

Sene başında konu hakkında olay53'ün sorularını cevaplandıran RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur'un bu alanı bir an önce boşaltarak RTEÜ'ye devretmesinin önemli olduğunu kaydetmiş, “Diş Hekimliği Fakültesi, paketlemeye bağlı olduğu için adım atamıyoruz şu anda. Diş hekimliği fakültesi, tıp fakültesi gibi sadece eğitim öğretim yapılan bir fakülte değil. Topluma hizmet sunan bir fakülte olduğundan poliklinik boyutu da var. Diş hekimliği fakültesinde hoca sayımız gittikçe artıyor. Hasta sayımız artıyor.  Ayrıca hasta potansiyelimiz de artıyor. Orada şu an ki mevcut bina çok sınırlı imkanlarla iş görüyor. Geçici sürede olsa orada yeni ek poliklinikler yapacağız. Paketlemenin bir an önce boşaltılması ve oranın bize bırakılması önemli. Hemen bugün bize bırakılsa dahi hemen inşaata başlayamıyorsunuz sonuçta. O yüzden paketlemenin erken taşınması bizim için önemli. 2016’da paketleme kalktığında inşallah diş hekimliği fakültesine başlayacağız.” ifadesinde bulunmuştu.

dis-egitim-fakultesi-rteu-(3).jpg

Sağlık Kampüsünün kurulamaması nedeniyle geçici olarak eski bir binada zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan Diş Hekimliği Fakültesinin çatıdan su aldığı ve hasta muayeneleri sırasında hastaların oturduğu muayene koltuğunun üzerine oluk oluk yağmur damlacıkları aktığı öğrenildi. Muayene için muayene koltuğuna oturan vatandaşın üzerine bir su kovası konulmadığı kaldığı binada vatandaşlar bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde talepte bulundu.

dis-egitim-fakultesi-rteu-(2).jpgdis-egitim-fakultesi-rteu-(1).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rektör Karaman: Çaykur'un Bir An Önce Paketlemeyi Boşaltması Önemli