ÇAYKUR'dan Üreticilere Acele Etmeyiniz Uyarısı

ÇAYKUR'dan Üreticilere Acele Etmeyiniz Uyarısı
ÇAYKUR, ikinci sürgün yaş çay döneminde günlük kapasite üzerinde alımların devam etmesi dolayısıyla yaş çay üreticilerine acele edilmemesi ve günlük limit kadar çay hasadında bulunulması uyarısında bulundu.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, Rize ve Artvin’de meydana gelen sel ve heyelanlar dolayısıyla 3 fabrikanın aşırı derecede zarar gördüğü, yoğun ve fedakar bir şekilde sürdürülen çalışmalarla fabrikaların 2-3 gün gibi kısa sürede yeniden üretime başladığına vurgu, yapılarak sel felaketinden zarar gören üreticilerden iki kat kontenjanla yaş çay alımının sürdüğü bildirildi.

Alımların 10.500 ton stokla devam ettiğinden üreticilere acele edilmemesi ve limitler dahilinde yaş çay alımının devam edileceği belirtilen açıklamada, “Değerli üreticilerimiz malumlarınız üzere sel felaketinden üç Fabrikamız aşırı derecede zarar görmüştür. Bu zorlu şartlarda 2-3 gün gibi kısa bir zaman içinde fabrikalarımız temizlenip üretime alınmıştır. Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen sel felaketinden zarar gören üreticilerimizden iki kat kontenjanla yaş çay alım devam etmektedir. Bugün itibariyle 10.500 ton gibi bir stokla alımlara devam edilmektedir.

Tüm bu olumsuzluklar dikkate alınarak üreticilerimiz acele etmeden günlük limitler dahilinde çay hasadı yapmalarını istirham etmekteyiz. Belirlenen limitler kadar yaş çay alımı devam edecektir. Kurum zor şartlar altında üretim yaptığını da düşünerek bu hassasiyetle hasada devam etmemiz uygun olacaktır. “ ifadelerine yer verildi.

sumay-rize-konut-033.jpg