"Çaykur'u Peşkeş Çektirmeyeceğiz"

"Çaykur'u Peşkeş Çektirmeyeceğiz"
CHP Ak Parti'nin oyununu bozacak ve Çaykur'u peşkeş çektirmeyeceğiz diyen CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, Çaykur'un özelleştirilmemesi ve birilerine peşkeş çekilmemesi için CHP'nin iktidar olması gerektiğini savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Adayı kenan Bıyık ile Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya CHP’nin Seçim Bildirgelerinin sunum toplantısına katılmak üzere gittikleri Ankara'da Rize Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret ettiler. Bıyık ile Aslankaya'ya yoğun ilginin gösterildiği  dernekte birer açıklama yapan Bıyık ve Aslankaya Ak Parti iktidarına ağır eleştirilerde bulunarak "Ak Parti'nin yeniden iktidara gelmesi halinde Çaykur'u peşkeş çekeceklerini savunarak bunun önlenmesi için CHP'nin iktidara gelmesi gerekir" dedi.

Tüm Derneklerin katıldığı ve Rize ile ilgili sorunların tartışıldığı toplantıda özellikle Rize’nin gelecek 10 yılda hangi projelerle desteklenmesi gerektiği ve Çaykur üzerinde duruldu.

CHP Milletvekili adayı Kenan Bıyık ve CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya önceliğin Rize’yi bir turizm şehri yapmak olduğunu, bunun için gerekli olan altyapının tamamlanması gerektiğini ifade ettiler.

1.20110424212550..jpg

ÇAYKUR’UN SATILMAMASI VE ÇAYKUR’UN ÖZELLEŞMEMESİ İÇİN CHP İKTİDARI GEREKLİ

ÇAYKUR’un geniş bir şekilde ele alındığı toplantıda, AKP’nin tekrar iktidar olması halinde Çaykur’u kesin olarak özelleştirmeye çalışacağı, bunun bölgemiz ve Rize için bir yıkım anlamına geldiği fikrinde birleşildi.

CHP Rize Milletvekili adayı Kenan Bıyık, “CHP’nin Seçim Beyannamesinde belirtildiği gibi, Çaykur’un özelleştirilmesine asla izin verilmeyecektir. Bu nedenle bu seçimlerden CHP birinci parti çıkmalıdır. Rize’de ve Bölgede çayın kurucularının torunu olarak, çayı kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz ve üreticinin hakkı CHP iktidarında fazlasıyla verilecektir” dedi.

ÖSYM ÖĞRENCİLERDEN ÖZÜR DİLESİN, RİZE YERLEŞTİRMEDE GERİDE

Rize’nin eğitimdeki durumunun iç açıcı olmadığını kaydeden Bıyık, “Üniversiteye yerleşmede Rize çok gerilerdedir. Eğitimde çıtanın yükselmesi için yine CHP iktidarına ve onun kaliteli eğitim anlayışına ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

ÖSYM’nin durumuna ve son şifre skandalına da değinen Bıyık, bu skandalın bir an önce düzeltilmesi ve şifreli YGS sınavı nedeniyle mağdur edilen yüzbinlerce gençten özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

2.20110424212605..jpg

KAMUDAKİ TAŞERON  İŞÇİLERE KADRO VERİLECEK

Kamudaki taşeron işçilerin durumlarının ne olacağı ile ilgili bir soruyu da Bıyık, “CHP iktidarında kamuda taşeron firmalarda çalışan işçiler kadrolu hale getirilecektir” diye cevapladı.