ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları

ÇAYKUR'un 3500 Mevsimlik İşçi Alımı Detayları
Çaykur'a alınacak 3500 mevsimlik işçi detayları açıklandı. Alımlar Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun için yapılacak. İşte tüm detaylar:

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur'a alınacak 3500 mevsimlik işçi detaylarını açıkladı. Alımların Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yapılacağını ifade eden Sütlüoğlu, başvuruların İŞKUR'a yapılacağını ve kesin olmamakla beraber başvuruların önümüzdeki hafta başlayacağını kaydetti. 4 ildeki başvurular bulundukları ildeki İŞKUR'a başvuracak. Alımlara bayanlar da başvuruda bulunabilecek. Alımların Mayıs ayı çay sezonuna yetiştirileceği ifade edildi.

4 ilde alınacak 3500 işçinin 2370'nün yaş çay yükleme işi için alınacağını ifade eden Sütlüoğlu, bunların  en az ilk okul mezunu olacağını, 600 Endüstri meslek lisesi ve  Meslek Yüksek Okulu Mezunu teknik personel, 180  vardiya mühendisi vardiya amiri olarak çalışacak Ziraat ve Orman Mühendisi ile  350 çay eksperi meslek yüksek okul mezunu alınacağını belirtti.

Genel Müdür, ambargo uyguladığı ve bir kez daha olay53'ün davet edilmediği basın toplantısında, "İhtiyaç duyduğumuz alanlarda işçi almak için İŞ-KUR ile çalışmalara başladık. Belirlediğimiz vasıflardaki kişiler kendi illerinde İŞ-KUR’a başvurabilecekler. Toplamda 3 bin 500 işçi alıyoruz. Bunun 2 bin 370’i tamir tahliye- yükleme işçisidir. Düz işçi tabir edilen en az ilk okul mezunları arasında alım yapacağız. EML, Teknik Lise ve MYO'ların teknik bölümü mezunu 600 işçi alacağız. Mevsimlik olarak çalışacak 180 Ziraat ve Orman mühendisi alacağız. MYO’ların Çay Eksperliği bölümlerinden mezun 350 kişi alacağız. Toplamda 3 bin 500 kişi almış olacağız." dedi.

Alımlarda yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmayacağını, iş başvurusunda bulunan kişilerin alım yapılacak illerin ikametine kayıtlı olması gerektiğini, çay yükleme işçilerinin ilkokul mezunlarından da alınacağını kaydeden Genel Müdür, “Aksadığımız en önemli ayak yaş çay yükleme ayağıdır. Çok şikayet alıyorduk, düzeltememiştik. Bu nedenle alınacak çay yükleme işçileri kesinlikle yükleme işlerinde çalışacak. Çay alım yerlerinde yükleme yapacaklar. Buralarda çalışamayacaklar lütfen başvuruda bulunmasınlar." dedi.

RİZE İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI

216 çay eksperi yüksek okul mezunu

128 ziraat ve orman mühendisi

400 Teknik lise, endüstri meslek lisesi ve teknik yüksek okul mezunu teknik personel.

1631 çay yükleme işçisi

Toplam 2375

TRABZON İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI

92 çay eksperi yüksekokul mezunu

32 ziraat ve orman mühendisi

131 Teknik lise, endüstri meslek lisesi ve teknik yüksek okul mezunu teknik personel.

528 çay yükleme işçisi

Toplamda 783 işçi alınacak

ARTVİN İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI

32 çay eksperi yüksekokul mezunu

16 Ziraat ve Orman Mühendisi

56 Teknik lise, endüstri meslek lisesi ve teknik yüksek okul mezunu teknik personel.

172 çay yükleme işçisi

Toplam 276

GİRESUN İÇİN ALINACAK İŞÇİ SAYISI

10 çay eksperi yüksekokul mezunu

4 ziraat ve orman mühendisi

13 Teknik lise, endüstri meslek lisesi ve teknik yüksek okul mezunu teknik personel.

39 yükleme işçisi

Giresun için toplamda 66  kişi