Çaykur'un Reklam Filmi, Mahkemelik Oluyor

Çaykur'un Reklam Filmi, Mahkemelik Oluyor
Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinin görüntülerinin yer aldığı Çaykur’un reklam filmi, mahkemelik oluyor. Bu sahnelerin izinsiz kullanıldığını iddia eden sanatçıların varisleri dava açmaya hazırlanıyor.

Çaykur’un Kemal Sunal, Sadri Alışık, Adile Naşit, İlyas Salman ve Zeki Alasya gibi Yeşilçam yıldızlarının oynadığı filmlerde çay içtikleri sahnelerden oluşturduğu reklam filmi mahkemelik oluyor.

Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal, Sadri Alışık’ın oğlu Kerem Alışık ve Zeki Alasya’nın kızı Zeynep Alasya, babalarının görüntülerinin kendilerinden izinsiz olarak kullanıldığı için Çaykur, Dijital Sanatlar ve Fanatik Film’e dava açmaya hazırlanıyor. Avukatıyla görüşüp dava açacağını ifade eden Kerem Alışık, “Keşke bize haber verilseydi; görüşümüz alınsaydı. Daha nezaketli davranılsaydı ama yapılmadı” dedi.

4 AY İNCELEME YAPILDI

Reklam filmini yazarken yeni nesillerin Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarını tanımasına yardımcı olduğunu söyleyen Dijital Sanatlar Reklam Ajansı Başkanı Mustafa Uslu “Bu davanın muatabı biz ve Çaykur değil. Biz filmi yayına vermeden önce hukukçularla dört ay boyunca istişarede bulunduk. Bilirkişi raporları incelendi. Görüntülerin öyle satın alınabileceğine karar verildi. Necdet Arkın yılardır bu filmleri eser işletme belgesiyle bütün kanallara satıyor. Ali Sunal, Kerem Alışık o zaman neredeydi? Bu reklam filmiyle ilgili sosyal medyada bir tane bile olumsuz yorum yok. Her gün yüzlerce övgü alıyoruz. Yeşilçam’ı yeni nesille buluşturduk. Varisler para derdine düşeceklerine işin bu yönünü takdir etmeli. Para konuları çözülür” diye konuştu.

Kaynak:Star