ÇAYÜDAD Başkanı Mavi: Özel Sektör Yaş Çayın Kilosunu 3 TL'den Almak Zorunda Kalacak

ÇAYÜDAD Başkanı Mavi: Özel Sektör Yaş Çayın Kilosunu 3 TL'den Almak Zorunda Kalacak
ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, Çaykur’un 1 kg yaş çay fiyatını 2,5 TL olarak açıklaması gerektiğini belirterek, özel sektörün 3 TL’den çay almak zorunda kalacağını söyledi.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, hükümetin yaş çay taban fiyatını 2,50 TL olarak açıklamasını beklediklerini kaydederek, bu sezonun yaş çay üreticileri için çok güzel geçeceğini belirtti.

Mavi, Çaykur’un dekar başına kotayı 500 kiloya çıkarması halinde ise özel sektörün yaş çayın kilosunu 3 liradan alacağını savunarak, sosyal medya hesabından, “Değerli çay üreticileri Allah'ın izniyle çok güzel bir çay sezonu yaşayacağız. Çaylıklarımızın bakımın, gübrelemelerini itina ile yapalım yapalım ki çok verim alalım. Bu yıl yaş çay iyi para edecek taban fiyat 2,50 TL olmasını bekliyoruz. Çaykur kotayı da 500 kg yaptığı takdirde (biz kotanın kalkmasını istiyoruz) Özel sektör 3.00 TL den çay almak zorunda kalacaktır. Üretici olarak acele etmeden fırsatçılara fırsat vermeden çayımızı satmaya çalışalım biz birlikte hareket edersek biz karlı çıkarız. Bereketli olması dileğiyle.“ ifadelerini paylaştı.