ÇAYÜDAD Başkanı Mavi'den Gübre Zammına Tepki, Üreticiye Çağrı

ÇAYÜDAD Başkanı Mavi'den Gübre Zammına Tepki, Üreticiye Çağrı
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, yaş çayda kullanılan gübre fiyatlarının fahiş bir şekilde artmasına tepki göstererek fiyatlar normale dönmezse üreticilere ilk sürgünde gübre kullanmamalarını tavsiye etti.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, gübre fiyatlarının fahiş bir şekilde zam görmesi ve yüzde 100’e yaklaşan gübre zammına karşı yaş çay üreticilerine çağrıda bulundu.

Gübreye yapılan zammın geri alınmasını ve gübre fiyatlarının normal fiyatlarına geri çekilmesini talep eden Mavi, yaş çay üreticilerine de çağrıda bulunarak fiyatın normale dönmemesi halinde tepki olarak birinci sürgünde gübre kullanılmamasını tavsiye etti.

Mavi açıklamasında şunları kaydetti: “Yaklaşan 2019 yaş çay sezonunda üreticilerin verimi artırmak için kullandığı gübrelere aşırı zam yapıldığı görülmektedir.Zaten zor durumda olan çay üreticisi bu fiyatlara gübre alıp çaya verilmesi mümkün gözükmüyor. Biz ÇAYÜDAD olarak gübre fiyatlarının makul seviyelere çekilmemesi halinde gübre almayarak tepkimizi koymamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu aşamada birlik edersek mutlaka bir iyileştirme olacaktır. Acele etmeyelim. Gerekirse mayıs çayına gübre vermeyelim, ne kaybederiz. Rızkı veren Allah’tır.” dedi.