ÇAYÜDAD Meydandaki Yaş Çay Bahçesinin Bakımını Gerçekleştirdi

ÇAYÜDAD Meydandaki Yaş Çay Bahçesinin Bakımını Gerçekleştirdi
Rize’de çay üreticileri, bakımını belediyeden üstlendikleri 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki çay bahçesinin bakımını gerçekleştirdi.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi ve beraberindeki dernek üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yer alan çay bahçesinde çay hasadında bulunarak dernek olarak ürettikleri organik gübre ile gübre verimi işlemini gerçekleştirdi

Başkan Mavi, yaptığı açıklamada ise, “Rize Belediye Başkanımız sayın Rahmi Metin’den 3 yıl önce buranın bakımını aldık. Gübrelemesini ve bakımını yapıyoruz. Bu sene biraz geç kaldık. Çayımız biraz kartlaştı ama yine de tablo oluşumunu yapıyoruz. Topladığımız çayı seçerek ÇAYKUR’un bir fabrikasına hediye edeceğiz. Gençleri bu işe kattık. Çünkü biz bu projeyi gençlerle beraber yapmaya karar verdik. İnşallah 2. Sürgün döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileriyle birlikte toplama işlemi ile bakımını yapacağız. Bu ilk denemeydi. İnşallah bundan sonra etkinliğimiz daha görkemli olacaktır.” dedi.

Öte yandan ÇAYÜDAD’ın bahçedeki çay toplama ve gübreleme işlemi sırasında meydanda bulunan ve bir yakınlarının mezuniyet programına katılmak üzere Rize’ye gelen bazı vatandaşlar da çay toplama işleminde bulundu.

Antalya’dan geldiklerini ve Rize’yi çok beğendiklerini söyleyen genç bayan, ilk kez çay topladığını ifade ederek, “Çok ilginç, çok değişik bir duygu. İçtiğimiz çayı topluyoruz. Kıymetini bilmek gerekir. Çay toplamak göründüğü gibi kolay değilmiş” dedi.

cayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-14.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-13.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-12.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-11.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-10.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-9.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-8.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-7.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-5.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-4.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-3.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-2.jpgcayudad-cay-toplama-15-temmuz-demokrasi-ve-cumhuriyet-meydani-rize-1.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum