ÇAYÜDAD, Zihni Derin'in Memleketi Muğla'ya 1453 Adet Rize Mandalinası Fidanı Dikecek

ÇAYÜDAD, Zihni Derin'in Memleketi Muğla'ya 1453 Adet Rize Mandalinası Fidanı Dikecek
Rize’de Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) ile çay üreticileri, çay bitkisinin Rize’ye getirilmesinde öncülük eden Merhum Zihni Derin’e ahde vefa kapsamında memleketi Muğla’ya 1453 adet mandalina fidanı dikecek.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, 80 yıl önce çay bitkisinin Rize’ye getirilmesinde öncülük eden Merhum Zihni Derin’e ahde vefa kapsamında Zihni Derin’in memleketi Muğla’ya Rize Valiliği’nin destekleriyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 1453 adet mandalina fidanı dikeceklerini kaydetti.

Mavi, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 2021 yılında Akdeniz’de büyük bir yangın felaketi meydana geldi. Ülke olarak bundan çok etkilendik. Felaketin Muğla’da meydana gelmesi nedeniyle Rizeliler olarak daha çok etkilendik. Merhum Zihni Derin’in Muğlalı olması dolayısıyla Muğla, Rize için çok önemli. Muğlalı olan Zihni Derin 80 yıl önce Rize’ye gelmiş, büyük bir mücadele vererek çay bitkisini Rize ve çevresine yerleştirmeye uğraşmış, çabalamış ve başarılı olmuş bir insan. Ve biz çay üreticileri yıllarca bundan ekmek yiyoruz. 2021’de yaşan yangın felaketi nedeniyle bizde Zihni Derin’in memleketi Muğla’ya ahde vefa kapsamında çay üreticileri ve muhtarlar  oturup konuştuk, değerlendirmelerde bulunduktan sonra Muğla’ya 1453 adet Rize mandalinası fidanı dikmeye karar verdik. Rize mandalinasının burada çok iyi yetiştiğini gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Çay Üreticileri Dayanışma Derneği ve çay üreticileri olarak Rize Valiliğimizin de desteğiyle 1453 adet mandalina fidanı ile Muğla’daki fidan dikim etkinliğine katılacağız. Dernek olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fidanların bir kısmını da Muğla’da narenciye bahçeleri zarar görmüş üreticilerimize dağıtacağız. Elimizden geldiğince Muğla’ya karşı ahde vefa etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

rizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-3-001.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-4.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-6.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-8.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-10.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-5.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-11.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-12.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-15.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-16.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-13.jpgrizede-cay-ureticileri-dayanisma-dernegi-cayudad-ile-cay-ureticileri-cay-bitkisinin-rizeye-getirilmesinde-onculuk-eden-merhum-zihni-derine-ahde-vefa-kapsaminda-memleketi-muglaya-1453-adet-mandalina-1-14.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum