Çayüdad'tan Yüce'ye Ziyaret

Çayüdad'tan Yüce'ye Ziyaret
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa MAVİ ve yönetim kurulu üyeleri, Çaykur Genel Müdürü Ekrem YÜCE’yi ziyaret ederek çay hakkında bilgiler aldı

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mustafa Mavi, beraberindeki dernek üyeleri ile birlikte Yüce'yi makamında ziyaret ederek, Çay Araştırma Enstitüsü ile laboratuvarda incelemelerde bulundu.

Yüce, dernek yöneticilerinin ziyaretten memnun kaldığını belirterek, ''Enstitümüzde mikrobiyoloji laboratuvarımızı kurma talebimiz Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi. Artık bu laboratuvarda çayımızın daha detaylı incelemelerini yapma imkanımız olacak'' dedi.

Mavi ise ÇAYKUR'un yaptığı çalışmaları ilgiyle izlediklerini ifade ederek, ''Çayımız ve üreticilerimiz adına gurur duyduk. Zaten derneğimizin de amacı çay üreticilerimizin kültürel, sosyal ve iktisadi hak ve menfaatlerini korumak ve yardımlaşmayı sağlamaktır'' diye konuştu.

Çay sektörünün her türlü sorununu birlikte çözmek ve bölgenin en önemli değeri olan çayın bölgeye azami derecede fayda sağlaması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Mavi, ''ÇAYKUR'un uzun zamandır yürütmekte olduğu çok yönlü çalışmalar, gerek teknolojik yenilikler, gerekse de çayın kalitesi, ürün çeşitleri ve pazarlanması noktasındaki başarıları dikkat çekiyor. Yönetim olarak bu başarılarının devamını diliyoruz'' dedi.