ÇBİ Çalışanı Kadınlar Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Binayı Pembeye Boyadı

ÇBİ Çalışanı Kadınlar Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Binayı Pembeye Boyadı
Rize'de Çayeli Bakır İşletmeleri çalışanı kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla binayı pembeye boyadı.

Türkiye'nin yeraltı metal madenlerinden Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), Ekim ayının Meme Kanseri Ayı olması nedeniyle Çayeli Bakır çalışanlarının eşleri başta olmak üzere tüm Rizeli kadınlara yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, “Tıpkı madencilikte olduğu gibi kanserde de erken teşhis hayat kurtarıyor. Biz de Çayeli Bakır çalışanlarımızın eşleri başta olmak üzere tüm kadınların dikkatini bu konuya çekmek istedik” dedi. ÇBİ çalışanı kadınlar da, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla tesisteki bir binayı iş güvenliği önlemleri alındıktan sonra pembeye boyadı.

Meme Kanseri’ne dikkat çekmek için organize edilen projenin hayata geçirilmesi kapsamında Hamit Bostancı Kültür Merkezi’nde, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson ve Rize Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Dilek Ercan Köse’nin katıldığı bir tören gerçekleştirildi.

cayeli-bakirdan-rizeli-kadinlara-meme-kanseri-bilgilendirmesi-(1).jpg

Törende konuşma yapan Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Çayeli Bakır’ın halk sağlığına katkılarından dolayı Iain Anderson’a teşekkür etti. Çayeli Bakır Genel Müdürü Iain Anderson da yaptığı konuşmada “Meme kanseri için düzenli taramanın ne kadar önemli olduğu konusunda çalışanlarımızda, eşlerinde ve komşularımızda farkındalık yaratmak istedik. Bu etkinliği düzenleyen Çayeli Bakır Kadın komitesine, işbirliği için Rize Sağlık İl Müdürlüğüne ve organizasyona desteği için Madenli Belediyesine teşekkür ederim.” dedi. Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü de bu duyarlılığı nedeniyle Çayeli Bakır’a teşekkür plaketi verdi.

cayeli-bakirdan-rizeli-kadinlara-meme-kanseri-bilgilendirmesi-(2).jpg

Törenin devamında Çayeli Bakır İşletmeleri’nde çalışan tüm kadınlar maden sahasında yer alan sağlık binasını pembeye boyadı. Meme Kanseri etkinlikleri kapsamında, Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezi’nde Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi tarafından halka yönelik eğitimler düzenlendi. Ayrıca 40 yaş üstü kadınlara da dün başlayan ücretsiz mamografi taraması bugün de yapılmaya devam ediliyor.

cayeli-bakirdan-rizeli-kadinlara-meme-kanseri-bilgilendirmesi-(3).jpgcayeli-bakirdan-rizeli-kadinlara-meme-kanseri-bilgilendirmesi-(4).jpgcayeli-bakirdan-rizeli-kadinlara-meme-kanseri-bilgilendirmesi-(5).jpgcayeli-bakirdan-rizeli-kadinlara-meme-kanseri-bilgilendirmesi-(6).jpg