Çelik ve Köseoğlu İlçe Müftüsü Oldu

Çelik ve Köseoğlu İlçe Müftüsü Oldu
Rize İl Müftülüğü personelinden Çelik ve Köseoğlu girmiş oldukları Müftülük sınavını kazanarak İlçe Müftüsü oldu.

2015 Yılı Kasım ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan İlçe Müftülüğü sınavına katılarak başarı gösteren Rize İl Müftülüğü personelinden Uzman Vaiz Abdulkerim Çelik ve Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Abdullah Köseoğlu, İlçe Müftüsü oldu.

ABDULKERİM ÇELİK KİMDİR?

abdulkerim-celik.jpg

1978 yılında Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinin Tutmaç Köyünde doğdu.  İlkokulu Erzurum’da okudu. Aynı zamanda Babası İsrafil Çelik'ten hafızlığını ikmal etti. 1996 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesini bitirdi. Okul boyunca birçok Kur’an-ı Kerim yarışmalarına katıldı ve çeşitli dereceler aldı.

Bunlardan bazıları;

1990- 1994- 1995 yıllarında Samsun, Konya ve Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye Hafızlık Yarışmalarında Türkiye birincilikleri.

1992 yılında Suudi Arabistan’da Dünya Hafızlık Yarışmasında dünya yedinciliği.

1996’da İran’da yapılan Dünya Hafızlık Yarışmasında Dünya birinciliğini elde etti.

1997 yılında İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına Erzurum merkez Yeşilova Köyünde başladı. Daha sonra Erzurum Şehitler Camiine naklen tayin edildi. Aynı yıl Erzurum İlahiyat Fakültesini kazandı ve 2002 yılında mezun oldu. 2005 yılında Erzurum Eğitim Merkezinde 3. Dönem kursiyeri olarak eğitimini tamamladı. 2006 yılında Rize ili Kalkandere ilçesinde vaizlik görevine başladı. 5 yıllık görevden sonra 2010 yılında Rize İl Vaizliğine atandı. 

Evli ve iki çocuk babası olan Çelik, 2015 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Razı ve Taberi Tefsirlerinde Takiyye Kavramı” adlı yüksek lisans tezini tamamladı.

ABDULLAH KÖSEOĞLU KİMDİR?

abdullah-koseoglu.jpg

1967 yılında Çaykara’da doğdu. Hafızlığını Rize Taşçıoğlu Camii Kur’an kursunda babası Mehmet Köseoğlu’nun yanında tamamladı. İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Önlisans bölümünü bitirdi. 2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Atatürk Üniversitesi Temel İslam Bilimleri dalında yüksek lisans yapmaktadır. 2012 yılında Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu. 1985 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığında Din Görevlisi olarak görev yapan Köseoğlu, 2002-2006 yılları arasında uzun süreli olarak yurt dışı görevinde bulundu. Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu Öğreticisi iken, 2015 Kasım ayında yapılan müftülük sınavını kazanarak ilçe müftüsü oldu.

Köseoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.