Cemal Safi ile Şiir Dolu Gece

Cemal Safi ile Şiir Dolu Gece
Ülkemizin tanınmış şair ve söz yazarlarından Cemal Safi, okuduğu şiirlerle Rizelilere şiir dolu bir gece yaşattı.

Rize Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin desteğiyle Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü tarafından organize edilen “Sazla Söz Arasında Cemal Safi Şiir Dinletisi” ile Ünlü Şair ve Söz Yazarı Cemal Safi Rize’de sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

GECEYE AİT TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...

Rize Valisi Nurullah Çakır’ın başka bir programı olması dolayısıyla geç katıldığı İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rize Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve Eşi Arzu Güney, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan'ın eşi Canan Aslan, Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve Eşi Süheyla Yıldırım, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Osman Çelik, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, Gündoğdu Belediyesi Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz ve eşi Olcay Kopuz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli ile çok sayıda şiir sever katıldı.

cemal-safi-rizede-1.jpg

cemal-safi-rizede-seyirciler.jpg

Sunucu Birsen Ertan’ın Cemal Safi’nin kısa hayat hikayesini anlatmasıyla başlayan ve sunuculuğunu üstlendiği programda tüm salonun şiir severler tarafından doldurulmuş olması Rize’de şiire verilen önemin göstergesi olurken, Cemal Safi'nin şiirlerine Öğretim Görevlisi İrfan Çalık yönetimindeki Müzik Korosu da eşlik etti.

Rizelilere okuduğu şiirlerle unutulmaz bir gece yaşatan ünlü şair Cemal Safi, 2 saat süren programda okuduğu şiirlerle dinleyiciyi mest etti. Safi, şiir aralarında anlattığı esprili hayat hikâyeleri ile de geceye farklı bir görünüm kattı.

cemal-safi-rizede-2.20130223012053.jpg

253 şiirinin şarkı sözü olarak bestelendiğini bunların büyük çoğunluğunu Orhan Gencebay'ın seslendirdiğinden bahseden şair şiirlerinin dillerde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Safi, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken program sonunda Rize Valisi Nurullah Çakır ünlü şair ve söz yazarı Cemal Safi'ye çiçek verdi. Şair Safi’ye ayrıca Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Osman Çelik plaket, Rize Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Dilek Kansız ‘teşekkür beratı’, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Adnan Er ve RTEÜ Gençlik Kulubü Başkanı Gürsel Kuk ise çeşitli hediyeler verirken Ünlü Şair “Ya Evde Yoksan” isimli kitabını imzalayarak engelli bir gence verdi.

Gecenin sonunda ünlü şair, hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

cemal-safi-rizede-4.jpg

nurullah-cakir-cemal-safi.jpg

cemal-safi-rizede-6.jpg