Cenazesine Dünya Liderleri Katıldı

Cenazesine Dünya Liderleri Katıldı
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenaze törenine 50'den fazla ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in resmi cenaze töreni başkent Caracas'ta, naaşının bulunduğu askeri akademide yapıldı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Chavez'in tabutunu öperek uğurladı.

Kansere yenik düşen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez için düzenlenen devlet törenine çok sayıda devlet başkanı ve üst düzey temsilci katıldı.

Güney Amerika ülkelerinde tüm liderlerin hazır bulunduğu törende, Chavez'in müttefiki olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da hazır bulundu. Chavez ile kişisel dostluğu ile tanınan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Chavez'in tabutunu öperek uğurladı. Çok heyecanlı olduğu gözlenen Ahmedinejad, törende halk tarafından en çok alkışlanan lider oldu.

mahmud-ahmedinejad,-hugo-chavezin-cenaze-toreninde.jpg

-Başbakan Yardımcısı Atalay, başsağlığında bulundu-

Törende Türkiye'yi ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti.

Başbakan Yardımcısı Atalay da tören sırasında Venezuela Devlet Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Nicolas Maduro ile kısa süre görüştü. Görüşmede Türkiye'nin üzüntülerini ifade eden Atalay, başsağlığı diledi.

Atalay, tören öncesinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Uruguay Devlet Başkanı "Pepe" Mujica ile de sohbet etti.

Beşir Atalay, muhataplarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajlarını iletti.

Maduro, Chavez'in naaşı başındaki konuşmasında, Venezuela halkı ve hükümetinin Chavez'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve onun siyasi misyonunu sürdüreceklerini, mirasına sadık kalacaklarını söyledi.

Mumyalanan Chavez'in naaşı askeri akademide 7 gün boyunca halkın ziyaretine açılacak.