Cep telefonu sinyalleri bu kez hayat kurtardı

Cep telefonu sinyalleri bu kez hayat kurtardı
Cep telefonu sinyallari uyuşturucu tacirleri tarafından kaçırılan 16 yaşında gencin hayatını kurtardı...

Edinilen bilgiye göre olay, 2 gün önce Zeytinburnu Sarayburnu’nda meydana geldi. İddiaya göre, sahilde dolaşan 16 yaşındaki E.K, 3 kişi tarafından kaçarılarak Eminönü Hoca Gıyasettin Mahallesi Kasnaklar Sokakta bulunan bir eve kapatıldı. Liseli genci tehdit ederek uyuşturucu içmeye zorladığı öne sürülen 3 kişi, gencin bundan sonra kendileri için esrar satışı yapmasını istedi.

Daha sonra evde esrar içen 3 kişi uyuşturucunun etkisiyle uyudu. Bunu fırsat bilen E.K. cep telefonundan arkadaşına ‘kaçırıldım’ mesajı çekti. Arkadaşının olayı polise bildirmesi üzerine Fatih ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından takip başlatıldı.

Savcılık kanalıyla mesajın çekildiği GSM operatörü ile iletişime geçen polis en yakın baz istasyonunun koordinatlarını tespit etti. Koordinatları derece saniye ve yön cinsinden MOBESE merkezine aktaran polis ekipleri dijital harita üzerinde yer tespiti yapmak istedi. Ancak GSM operatöründen verilen koordinatlarda adres tam nokta olarak belirlenemedi.

Bunu üzerine cep telefonu mesajı ile E.K’ya ulaşan polis adres tarifi aldı.E.K’nın tam tarif verememesi ve son gördüğü aracın plakasının rakam grubunu bildirmesi ile filmlere konu olacak bir takip başlatıldı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri Hoca Gıyasetin Mahallesinin tüm sokaklarını tek tek tarayarak E.K’nın verdiği plakalı aracı buldu.

Yapılan uzun aramanın ardından polis ekipleri adresi tespit ederek baskın düzenledi. Genci kaçırdığı öne sürülenn Mehmet A. pencereden kaçmaya çalışırken düşerek ayağını kırdı. Evde bulunan Şadi S. ile 20 yıl önce trenin altında kalarak 2 ayağını kaybeden Süleyman G. kıskıvrak yakalandı.

Evde yapılan aramada 15 kilogram esrar ele geçirildi. Saat 23.00 sıralarına kaçırılan E.K’nın kurtarılması ile ilgili operasyon koordinat tespiti ve baskın ile birlikte toplam 4 saat sürdü. Adliyeye çıkarılan Şadi S. tutuklanırken diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.