Cerablus bölgesi Fırtına obüsleriyle vuruldu

Cerablus bölgesi Fırtına obüsleriyle vuruldu
Suriye'den Gaziantep'in Karkamış ilçesine 9 havan mermisi atılması üzerine Halep kentine bağlı Cerablus bölgesi Fırtına obüsleriyle vuruluyor.

Karkamış'ta Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir cami, taziye evi ve vatandaşlara ait evlere isabet eden havan mermileri can kaybına neden olmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'taki terör örgütü DAEŞ hedeflerini, sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle gün içerisinde aralıklarla ateş altına aldı.

Sınır hattında gün içerisinde yoğunlaşan saldırıların ardından Karkamış Belediyesi tarafından hoparlörlerden yapılan anonslarda vatandaşlar, gerekmedikçe sınır hattına yaklaşmamaları ve güvenli yerlerde kalmaları konusunda uyarıldı. Bunun üzerine ilçe sakinlerinin bir kısmı Karkamış Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen araçlarla Nizip ve Gaziantep'e gönderildi. 

"DAEŞ hedefleri askeri birliklerimiz tarafından ateş altına alınıyor"
Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeden ilçe merkezine havan mermisi atıldığını söyledi.

Bir süredir atılan havan mermilerinin genellikle sınırdaki boş araziye düştüğünü ancak şehir merkezinin isabet aldığını belirten Kocaaslan, "Belediye hoparlörlerinden vatandaşa gerekmedikçe evlerini terk etmemeleri ve acil durumlar haricinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarı yaptık. Bunun üzerine bazı vatandaşlar bir süreliğine akrabalarının yanına gitmek istediğini ifade etti. Biz de gerekli kolaylığı sağladık ve kendilerine araç tahsis ettik. Şu saatlerde çatışma sesi yok, ancak tespit edilen DAEŞ hedefleri askeri birliklerimiz tarafından ateş altına alınıyor." ifadelerini kullandı.