Çeyrek altın fiyatına bilezik

Çeyrek altın fiyatına bilezik
Yaz dönemiyle başlayan düğünler, altın piyasasını hareketlendirdi.

Ancak, vatandaşlar fiyatların yüksek olması nedeniyle düşük ayarlı altınları tercih ediyor. Avrupa altını olarak bilinen ve birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'de imalatı ve satışı dahi yapılmayan 8 ayar altınlara olan talep arttı.

GÖSTERİŞLİ AMA YARI FİYATINA
Özellikle gurbetçiler, birinci dereceden akrabasına bilezik takma mecburiyeti hisseden vatandaşlar ve düğün sahipleri, gösterişli ama yarı düşük çeyrek altın fiyatındaki bileziklere yöneldi. Kuyumcular, yaz döneminde sadece düğünlerde hediye götürülmesi için 8 ayar bilezik imalatı yapıyor. 8 ayar olarak satılan ve 90 TL değerindeki bileziklerin satışına yaz döneminde yetişemediklerini dile getiren sarraflar, gösterişli ama düşük fiyatlı bileziklerin altın fiyatlarının yükselmesiyle rağbet görmeye başladığına dikkat çekiyor. 90 TL'ye satılan bilezikler 60 TL civarında tekrar bozdurulabiliyor.

GURBETÇİLER TERCİH EDİYOR
Narinler Sarraf Sahibi Seyit Ali Kaban, ayarı ve gramı düşük altınların satışına yetişemediklerini söyledi. Daha çok gurbetçi ve birinci dereceden yakınlarına hediye götürmek isteyen insanların 8 ayar bilezikleri tercih ettiğini kaydeden Kaban, bunun yanı sıra düğünde fazla altın takmayı düşünen ancak maddi imkanı elvermeyen düğün sahiplerinin de 3-3.5 gram ağırlığında olan ve çeyrek altın fiyatlarını geçmeyen 8 ayar bilezikleri tercih ettiğini vurguladı.

ÖZELLİKLE YAZ DÖNEMİ DÜĞÜNLERİ İÇİN TERCİH EDİLİYOR
8 ayar bileziklerin özellikle yaz döneminde düğünler için üretildiğini ve her geçen yıl bu bileziklere olan talebin arttığını kaydeden Kaban, "2-3 yıl öncesine kadar insanlar düğünde aldıkları ve takılan altınları düğün sonrasında yatırıma dönüştürmek istediği için ayarı düşük bilezikleri almazdı. Ancak altın fiyatlarındaki aşırı yükselme insanları bu bileziklere yönelmek zorunda bıraktı. İnsanlar artık bilezik alırken değerine değil gösterişine bakıyor. Bilezikler düğünler için üretildiği için göze hitap etmesiyle dikkat çekiyor. Bu nedenle de rahatlıkla hediye olarak götürülebiliyor" dedi.