Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ın Adı Rize Belediye Başkanlığı ile Anılıyor

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ın Adı Rize Belediye Başkanlığı ile Anılıyor
Ankara kulislerinde Rize Belediye Başkanlığı adaylığı için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz’ın adı geçmeye başladı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesinde Ak Parti Rize Belediye Başkan aday adaylığı için Ankara kulislerinden güçlü ve sürpriz isimler duyulmaya başlandı. Bu kulislerde en dikkat çeken isim hiç kuşku yok ki Önceki dönemde Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz.

Görev aldığı birçok il ve ilçe de yaptığı hizmetler ile Rizelinin haklı gururu olan 4 yıldır da Ankara’da adeta Rize’nin temsilcisi gibi çalışan, her zaman üslendiği görevi layıkıyla yapan, bulunduğu makamdan güç almayıp makamına güç katan, ihtiyaç sahibi hemşehrilerinden yardımlarını esirgemeyen Şaban Yılmaz’ın ismi son olarak Rize Belediye Başkan Adaylığı için geçmeye başladı.

Başsavcı olarak görev yaptığı Mardin Midyat’ta , Bafra’da Bartın, Yalova ve Ankara’da adliyelerin ve cezaevlerinin arsa ve bina sorunlarını çözen, birçok yeni uygulama başlatan, iş yurdunu faaliyete geçiren, birçok mağdur ve mazlumun sesi olmaya çalışan, özellikle Batı Adliyesi Başsavcısı olduğu dönemde hain darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü, Zırhlı Birlikler, Kara Havacılık Okulu gibi birçok darbe soruşturmasının eksiksiz bitirilmesinde katkı sağlayan, öncülük eden Şaban Yılmaz, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü olduğu dönemde yılların beklentisi olan Genel Müdürlük bina sorununu çözerek kalıcı eserler bıraktı.

Savcılık görevlerindeki başarılarıyla dikkat çeken Yılmaz, il ilçelerdeki mesleki görevlerinin yanı sıra 81 ilde teşkilatlanmış, 400’ün üzerinde cezaevinin ve 10 binlerce personelin bağlı bulunduğu, 100 binlerce mahküm ve denetimli serbestlik yükümlüsünün sorumluluğunu yürüttüğü Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü görevinde de idarecilik özelliği ve gerçekleştirdiği projelerle Türkiye çapında kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Rize’yi ve Rizeliliği her fırsatta ön planda tutan biri olarak bilinen Şaban Yılmaz’ın Rize halkı tarafından Ankara’da kapısı en çok çalınan kişilerden biri olması, Ak Parti’den olası adaylık durumunda bir bürokrat olarak kendisini bölge halkına kabul ettirme konusunda sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından tanıdığı ve güvendiği bir bürokrat olan Yılmaz, kendi bakanlığındaki kronik ve çözülemez görünen sorunlara fikir proje temelli çözüm getiren bir bürokrat olarak da bilinmektedir.

61 bin personeli, 260 bin mahkumu ve 600 bin denetimli serbestlik yükümlüsü olan büyük bir kurumu bugüne kadar sorunsuz bir şekilde yöneten Şaban Yılmaz, vatanı ve milleti için çalışmış zor görevlerden kaçmamış ve hep sorumluluk almıştır.

Belediye Başkan Adayı gösterilmesi halinde Yılmaz’ın memleketi Rize’de de aynı heyecanla kalıcı iz ve eserler bırakacağı düşünülüyor.

ŞABAN YILMAZ KİMDİR?

ceza-ve-tevkifevleri-genel-muduru-saban-yilmaz.jpg

01.05.1970 yılında Rize-Merkez Düzköy köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Rize’de tamamladıktan sonra 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1998 yılından itibaren sırasıyla 1998-2001 Yozgat-Çayıralan, 2001-2003 Ardahan-Çıldır, 2003-2004 Bursa-Gürsu, 2004-2005 Trabzon-Beşikdüzü Cumhuriyet Savcılığı, 2005 yılından itibaren de 2005-2009 Mardin-Midyat, 2009-2011 Samsun-Bafra, 2011-2014 Bartın, 2014-2015 Yalova, 2015-2017 Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

28.07.2017 tarihinde ise Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

20.11.2017 tarihinden itibaren Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.