Cezaevinde Umre Ödüllü Yarışma Düzenlendi

Cezaevinde Umre Ödüllü Yarışma Düzenlendi
Cezaevlerinde barındırılan tutuklu ve hükümlülere yönelik umre ödüllü bilgi yarışması tüm Türkiye ile birlikte Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen, ceza infaz kurumlarında barındırılan tutuklu ve hükümlülere yönelik umre ödüllü bilgi yarışması tüm Türkiye ile birlikte Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 25 bin tutuklu ve hükümlünün iştirak ettiği yarışmaya, Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan 90 tutuklu ve hükümlü katıldı.

Yarışma, Uzman Vaiz Mustafa Çakır, İl Vaizleri İsmail Çepni, Yakup Turhan ve Yakup Halil, Din Hizmetleri Uzmanı Hasan Ayyıldız, Cezaevi İkinci Müdürü Halit Buzluk, Cezaevi Öğretmenleri Dolay Özdoğan ve Murat Aktaş ve Cezaevi Vaizi Mahmut Çelebi tarafından oluşturulan komisyonun kontrolünde yapıldı.

cezaevinde-umre-odullu-yarisma1.jpg

Yarışmaya katılan tutuklu ve hükümlüler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce kendilerine hediye edilen; İslam İnanç İlmihali ve Peygamberimizin Hayatı isimli eserlerden sorumlu tutuldu.

Rize İl Müftülüğü ile Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarının ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen yarışma sonuçları, Kutlu Doğum Haftasında düzenlenecek programlarda açıklanarak başarılı olanlara ödülleri dağıtılacak.

Yarışmanın başarılı katılımcıları umre, altın, para, kitap ve ceza infaz kurumları ödül yönetmeliğine göre cezaevi idarelerince belirlenen şekillerde ödüllendirilecek.

Yarışmada ilk üçe girenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilecek.

Umre ödüllerini hak eden hükümlülerden ceza süresinin dolmasına iki yıldan az kalanlar, haklarını kendileri kullanabilecek. Daha uzun süreli cezaya hüküm giymiş olanlar ise umre haklarını bir yakınına devredebilecek.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERİN ÖDÜLLERİ ŞÖYLE:

cezaevinde-umre-odullu-yarisma-1.jpg