Cezaevinde yangın: 14 yaralı

Cezaevinde yangın: 14 yaralı
Ardahan B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, bir mahkumun koğuşundaki malzemeleri ateşe vermesi sonucu yangın çıktı.

Ardahan B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda akşam saatlerinde bir yangın çıktı. Bir mahkumun koğuşundaki malzemeleri ateşe vermesiyle çıkan ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangından etkilenen 13 mahkum ve 1 gardiyan hastaneye kaldırıldı.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, polis, bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

ardahan-cezaevinde-yangin.jpg

ARDAHAN VALİSİ AZİZOĞLU: DURUM NORMALE DÖNDÜ

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkum tarafından çıkarılan yangının kontrol altına alındığını ve durumun tamamen normale döndüğünü ifade etti.

Ardahan merkez Yeni Mahalle'de bulunan cezaevinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangınla ilgili bölgede incelemelerde bulunan Vali Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Volkan Aydın adlı mahkumun kendi koğuşundaki malzemeleri ateşe vermekle cezaevinde yangının çıktığını, ancak kimsenin hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

seyfettin-azizoglu.jpg

Azizoğlu, ’’36 yıla mahkum Volkan Aydın tarafından kendi koğuşunda yangın çıkarılmış. Bu yangından diğer mahkumlar etkilenmiş. Yangından etkilenen 13 mahkumumuz bir de gardiyanımız şuan Ardahan Devlet Hastanesinde tedavi görmekteler. Hiçbir kimsenin hayatı tehlikesi yok’’ dedi.

Azizoğlu, yangını çıkaran mahkumun ise ikinci derecede yanık olduğunu ve kendisinin Erzurum’a sevk edileceğini söyledi.