Chelsea'den son gün bombaları

Chelsea'den son gün bombaları
Transfer döneminin son gününde Chelsea, Liverpool'dan Torres ve Benfica'dan David Luiz'i renklerine bağladı.

Chelsea'nin Liverpool'un yıldız forveti Fernando Torres için ödeyeceği bonservis bedeli 50 milyon sterlin.

Chelsea ara transfer döneminde daha önce de 2 girişimde bulunmuş, ancak Liverpool tarafından reddedilmişti. Geçtiğimiz Cuma günü Fernando Torres'in transfer olma amacıyla kulüpten izin istemesi üzerine, Liverpool da transfere ikna olmuş ancak Chelsea'den gelecek bedeli kabul etmemişlerdi. Transferin son gününde, gelen 50 milyon sterlinlik teklifi kabul ederek transfere imkan sağladılar. Bu bedel aynı zamanda Premier Lig rekoru manasına geliyor.

Fernando Torres'in Chelsea'yle 5,5 yıllık sözleşmeye imza atacak. Torres'in Chelsea'de alacağı maaş ise haftalık 150 bin sterlin. Forma numarası hakkında herhangi bir bilgi yer almamasına rağmen, Torres'in Chelsea'de boşta olan 9 numaralı formayı giymesi bekleniyor.

Chelsea'nin diğer transferi David Luiz için Benfica'ya ödenen bonservis bedeli ise 21 milyon sterlin. Ayrıca Chelsea'nin Sırp orta saha oyuncusu Nemenja Matic de transferin parçası olarak Benfica'ya transfer oldu. Stoper mevkisinde dar bir rotasyona sahip olan Chelsea, uzun bir süredir David Luiz'i transfer etmek için uğraşıyordu. David Luiz, Chelsea'yle 5,5 yıllık sözleşme imzaladı.