CHP 94. Kuruluş Yıldönümünü Rize'de Memişağa Parkında Kutlayacak

CHP 94. Kuruluş Yıldönümünü Rize'de Memişağa Parkında Kutlayacak
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP’nin 94. Kuruluş Yıldönümünü kutlayacaklarını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 94. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, partileri CHP’nin kuruluşunun 94. Yılını kutlamaya hazırlandıklarını belirtti.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, 9 Eylül 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek kutlamalar ile ilgili, “Ülkemizin, ulusal kurtuluş mücadelesinden başlayıp, kuruluş ve varoluş sürecine dek, Türkiye Cumhuriyetinin sarsılmaz temellerini oluşturan Cumhuriyet Halk Partimizin 94. Kuruluş yıldönümünü; 9 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 11.00'de Rize Valiliği Önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra Tuzcuoğlu Memişağa Parkında, Halk buluşması yaparak kutlayacağız.” dedi.

Bu nedenle bir açıklama yapan Rakıcı, bu konuda şunları kaydetti: 1950'den bu yana kapatılması için uğraşılan, tüm mal varlıklarına 2 kez el konulan, 12 Eylül 1980'deki Faşist darbe sonucu 12 yıl kapatılan ama buna rağmen adını, Altı Ok'lu logosu ve ilkelerinden hiçbir ödün vermeden, siyasete yön veren Dünyanın en eski partilerinden biridir Cumhuriyet Halk Partisi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşında da vardı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da vardı, demokrasinin yerleşme sürecinde de, bugün içine sürüklenmek istenen karanlığın önünde de var ve yarında, geleceği şekillendirecek şekilde var olacaktır!

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi gücünü, anti-emperyalist mücadeleden ve Tam Bağımsız Türkiye kararlılığı ile Cumhuriyetin Kuruluş ilkeleri olan Altı Ok'tan alır.

Cumhuriyet Halk Partisi, Çağdaş, Demokratik, Laik, Hukukun üstünlüğü ve halk egemenliğini savunarak;

Adaletin en önde olduğu, Bilimsel Eğitimi temel alan, Medyanın Bağımsız, Üniversitelerin Özerk olduğu;

Sosyal Adalet ve Toplumsal Barışın Ülkenin her yerinde sağlandığı, Kadına yönelik şiddetin olmadığı, Çocukların taciz edilmediği;

Yaşam Alanlarının yağmalanmadığı, Yoksulluk ve Yolsuzluğun olmadığı, İnsanların açlık sınırında yaşamadığı, herkesin emek ve onuruyla yaşadığı bir Ülke demektir.

Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimsenin dinsel inanışları, dili, etnik kökeni ve kültürel yapısı nedeniyle ötekileştirilmediği, farklılıklarımızı ülke zenginliği olarak gören, bu zenginliklere sahip çıkan Devlet demektir.

Ve bu 9 Eylül, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümü değildir!

9 Eylül, aynı zamanda İzmir'in GAVUR'dan kurtarıldığı gündür!

9 Eylül 1923 aynı zamanda, 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet'in kuruluşunun ilk siyasi adımıdır. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bu topraklardaki asıl varlık nedeni budur.

Anadolu'nun, Misak-ı Milli sınırlarıyla çevrili topraklarını VATAN yapanların, VATAN olarak sahiplenenlerin, yeniden Kuva-i Milliye ruhuyla oluşturduğu temeldir Cumhuriyet Halk Partisi…

Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Cumhuriyet Halk Partisi var olacaktır… Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Tam Bağımsız, Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti de varlığını sürdürecektir.

Bunun için hep birlikte, Cumhuriyet Halk Partimizin 94. Kuruluş yıldönümünü kutlamaya çağırıyoruz sizleri… Bir kez daha birlik ve bütünlükle!

9 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 11.00'de Rize Valiliği Önündeki Atatürk Anıtında buluşarak, Tuzcuoğlu Memişağa Parkında, Bir Yudum Çay Sohbetine bekliyoruz!..