Chp Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan “Irak” Açıklaması

Chp Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan “Irak” Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki referanduma ilişkin, "Her halkın bağımsızlık...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki referanduma ilişkin, "Her halkın bağımsızlık özlemine saygı duyarız. Her halkın hakkıdır da. Ama bir hukuk, düzen, yasa ve uluslararası sistem var. Bu da Irak'ın toprak bütünlüğüdür" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 25 Eylül'de yapılacak olan referanduma değinerek, referandumun Irak Anayasası'na aykırı şekilde yapılmak istendiğine işaret etti. Yılmaz, "Irak yönetimi referandumu tanımayacağını açıkladı. Her halkın bağımsızlık özlemine saygı duyarız. Her halkın hakkıdır da. Ama bir hukuk, düzen, yasa ve uluslararası sistem var. Bu da Irak'ın toprak bütünlüğüdür. Bu referandumdan vazgeçilmesi ve çıkacak sonucun uluslararası toplumun büyük bölümünün tanımayacağını belirtmek isteriz" değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı yaz kararnamesinde Merve Kavakçı'nın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a büyükelçi olarak atanmasını ise, "Meslekten gelen insanlar var, bekletilen, park edilen insanlar var. Dışişleri itibarı dışarıdan yapılan atamalarla yıpratılmıştır. Bunlar kendilerini siyasi iktidara bağlı hissediyorlar. Devlet bürokrasisindeki hiyerarşiyi tanımıyorlar. Bizler 19-20 yıl görev yapıyor büyükelçi oluyoruz, ama öbür türlü bir gecede oluyorlar. Doğru olmadığını düşünüyorum, şahıs olarak değil prensip olarak meslekten gelen insanların yapılması gerekir" sözleriyle değerlendirdi.

(Ahmet Umur Öztürk - İbrahim Berat Yılmaz/İHA)

Kaynak:IHA