CHP grubunda Öcalan'a alkış

CHP grubunda Öcalan'a alkış
CHP'liler bir anlık dalgınlığa kapılarak Öcalan'ın sözlerini alkışlamaya başladı...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

BAYKAL CÜMLEYİ SÖYLEDİ AMA..
Meclis Grubunda partililere seslenen Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mektubuna verdiği yanıtın içeriğini ve Başbakan'a neden olumlu yanıt verdiğini açıkladı. "Açılım buluşması"yla ilgili konuşmasında, terörist Abdullah Öcalan'ın açılım tartışmalarının ilk günlerinde kullandığı bir ifadeye de yer veren Baykal, bu cümleyi söyler söylemez büyük bir sürprizle karşılaştı.

ŞAŞKIN CHP'LİLER
CHP TBMM Grubu'nda bazı partililer, terörist Abdullah Öcalan'ın sözkonusu cümlesinin içinde Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin de geçmesi sonucu bir anlık dalgınlığa kapılarak Öcalan'ın sözlerini alkışlamaya başladı.

CÜMLE İÇİNDE MUSTAFA KEMAL GEÇİNCE...
Deniz Baykal'ın, "Bu çok önemli bir buluşma, Öcalan avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı, 'Bu açılım' dedi (açılımın ilk heyecanlı günlerinde) 'Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığıyla eşdeğer bir iştir'" sözleri üzerine bir anda başlayan alkışa bir anlam veremeyen tecrübeli Genel Başkan bu sürpriz tepki karşısında soğukkanlığını korumayı başardı ve konuşmasını sürdürerek şaşkın CHP'lilerin alkışlarını bastırmayı başardı.