CHP Grup Başkanvekili Özel, "Bütün sorunları çözen çay kanununun, CHP'nin teklifinin sonuna kadar arkasındayız."

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Bütün sorunları çözen çay kanununun, CHP'nin teklifinin sonuna kadar arkasındayız."
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bütün sorunları çözen çay kanununun, CHP'nin teklifinin sonuna kadar arkasındayız." dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partisinin Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ile birlikte Rize merkez, Çayeli, Pazar ve Ardeşen'de esnaf ziyaretlerinde bulundu, Ardeşen İlçesinde İlçe Danışma toplantısına katıldı.

Çeşitli programlar kapsamında Rize'ye gelen Özel, Tek Gıda-İş Sendikasını, ardından kent merkezinde esnafı ziyaret etti.

Çayeli ilçesine geçerek Meydan Parkı'nda vatandaşlarla sohbet eden Özel, daha sonra Pazar ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ardeşen ilçesinde düzenlenen İlçe Divan Toplantısı'na da katılan Özel, burada partililere hitap etti.

Özel, herkesin cumhurbaşkanı adayını merak ettiğini belirterek, herkesin memnun olacağı bir aday açıklayacaklarını, aday açıklanana kadar partililerin aday kendisi gibi çalışması gerektiğini söyledi.

Karadeniz'in ve çayın sorunlarını bildiklerini ifade eden Özel, Çay Kanunu'nun AK Parti tarafından geçirilmek istendiğini, halk tepkisiyle geri adım atıldığını savundu.

Özel, AK Parti'nin Karadeniz'den büyük destek aldığını belirterek, "Bu kadar vekil çıkarıyorsunuz, güya Karadeniz'i, Rize'yi, çayı biliyorsunuz. Nasıl olur da bütün Karadeniz'i ayağa kaldıran ve arkasında duramayacağınız bir teklifin altına imza atıyorsunuz? Biz CHP olarak meselenin farkındayız. Biz teklifimizin arkasındayız. Bütün sorunları çözen çay kanununun, CHP'nin teklifinin sonuna kadar arkasındayız." diye konuştu.

ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerin mağdur olduğunu iddia eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kardeşlerimiz 6 ay çalışmakta, 6 ay boşta kalmaktadır. Kalan 6 ayda İŞKUR'dan istifade edememekte, herhangi bir işe girememekte, ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Sayın Genel Başkanımızın sözünü burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak tekrar ederiz. CHP iktidara geldiğinde ÇAYKUR işçileri ilk 6 ay içinde zaten çalışıyor olacak. 6 ay bitince ÇAYKUR işçilerine kapıyı değil, kadroyu göstereceğiz."

Çayın sorunlarının çözümüne odaklandıklarını dile getiren Özel, "Türkiye'de çay ekim alanlarının gençleştirilmesi projesi hayati ve milli bir projedir. Bu işçilerimiz bu çay ekim alanlarının gençleştirilmesinde çalıştırılabilirler. Devletin kuracağı birçok tesiste, projede, birçok işte çalışabilirler." ifadelerini kullandı.

ozgur-ozel-rizede.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
34 Yorum