CHP İl Başkanı istifa etti

CHP İl Başkanı istifa etti
CHP Samsun İl Başkanı Vedat Yılmaz genel merkeze istifasını sundu.
CHP Samsun İl Başkanı Vedat Yılmaz, il başkanlığı görevini yürütürken, Atakum Belediyesi´nde ayrıca teknik işler konusunda hizmet verdiği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle genel merkeze istifasını sundu.

Atakum Belediyesi´nde teknik işler konularında belediye Başkanı Metin Burma´nın izni ile hizmet verdiğini belirten İl Başkanı Vedat Yılmaz, genel merkez tarafından il başkanlığı görevine atandığını, etik gereği kendisi hakkında yapılan spekülasyonlar nedeniyle genel merkeze istifa dilekçesini verdiğini, neticesini beklediğini ifade etti.

CHP´nin Samsun´da çok sayıda belediye başkanlığını kazandığını, her birinin ayrı bir öneme sahip olmasına rağmen nüfus ve sınır genişliği itibariyle Atakum Belediyesi´nin yükünün çok ağır olduğunu ifade eden Yılmaz, "Belediyelerin kalkınması için yeni bir organizasyon içinde olmak gerekli. Eski yönetimler kötü bir miras bırakmış. Ben inşaat mühendisiyim, ayrıca belediye başkanlığı yaptım, partimin üst kademelerinde hizmet ettim. Belli bir bilgi ve birikime sahip olduğuma inanıyorum. Atakum Belediyesi´ne katkım olabilir mi, düşüncesiyle hareket ettim. Teknik konularda başkanın izniyle deneyimlerini belli kısımlarını aktarmak için çaba içerisinde olmayı düşündüm. Makam ve mevki için bu görevlere talip değiliz. Belediye başkanlarımızın kendileri görevlerini, başarılı bir şekilde götürüyor ama bizlerde teknik destek sağlamak için bu görevler üstlendik. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak zorundayız" dedi.

Kamuoyunda il başkanı iken belediyede görev almamla ilgili spekülasyonlar üzerine kişisel tavrını ortaya koyarak istifasını sunduğunu dile getiren Yılmaz, çalışmalara bundan sonra devam edeceğini vurguladı.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Vedat Yılmaz´ın belediyede bilgi ve becerilerini paylaşmasından dolayı memnun olduklarını, özveride bulunarak hizmete devam edileceğini söyledi. İl başkanın etik anlayışının gereği istifa dilekçesi sunduğunu dile getiren Yılmaz, hizmetlerin ortak çalışmalarla devam edeceğini belirtti.

DAVETİYE KRİZİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında siyasi parti temsilcilerine davet gönderilmemesi ve sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili görüşlerini açıklayan Yılmaz, diğer siyasi partiler gibi kendilerine de davetiye gelmediğini ama kendilerinin törene katıldığını söyledi.

"Biz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´e saygılarımızı, şükran duygularımızı iletmek için herhangi bir davet beklemeyiz" diyen Yılmaz, önemli bir günün kutlandığını davete gerek olmadığını ifade etti. Bu tür özel günlerde davetlerin protokol listesine göre yapıldığını vurgulayan Yılmaz, "Davet olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Atatürk´e saygılarımızı iletmek, cumhuriyetine sahip olma duygusunu hissetmek, hissettirmek için davete ihtiyacımız yok. Farklı partiler zorunlu olarak gelme duygusu yaşıyorlarsa, ondan kurtulmak, oraya gitmemek için bunu gerekçe kullanmış olabilirler. Davet düzeni içinde nedeni araştırma gereği de duymadık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´na davet gelmedi diye katılmayacak mıyız? Tabii ki davetin gönderilmemesi bir eksikliktir. Ancak biz orada davet için yer alan parti değiliz" yorumunu yaptı.