CHP Mesut Yılmaz'dan Destek İsteyecek

CHP Mesut Yılmaz'dan Destek İsteyecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın kapısını çalarak destek isteyecek. CHP, Yılmaz'dan neden destek isteyecek? İşte cevabı...

Anayasa paketinin yasalaşması durumunda Anayasa Mahkemesine gidecek olan CHP, 110 imzalı başvuru için, Demokrat Parti Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’dan da destek isteyecek.

Anayasa paketinin yasalaşması durumunda Anayasa Mahkemesine gidecek olan CHP, diğer partilerden de 13 destek alacak. 97 milletvekili olan ve iptal davası için 110 imzaya gerek duyan CHP, Demokrat Parti Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’dan da destek isteyecek.

Anayasa değişiklikleri Genel Kurul’da iki turlu olarak görüşülüyor ve gizli oylanıyor. Değişikliklerin akıbeti 2. tur oylamada netleşiyor. Paketin Meclis’ten 330-367 arası oy alması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, paketi referanduma sunacak. Bu aşamada referandum takvimi işleyecek. Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması süresi 120 günden 60 güne indirilmesinin ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bir takvim hazırlayarak, süreci başlatacak.

13 İMZA GEREKECEK

CHP, referandum öncesi yürütmenin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak. Anayasa’nın 148’nci maddesine göre Anayasa Mahkemesine başvuru için 110 imza gerekiyor. Halen 97 milletvekili olan CHP, bu nedenle diğer muhalefet partileri ile bağımsız milletvekillerinin kapısını çalacak.

Üniversitelerde türban yasağına ilişkin düzenlemeyi o dönem henüz bölünmemiş olan DSP ve bağımsız milletvekili Kamer Genç’ten destek alarak 112 milletvekilinin imzasıyla Anayasa Mahkemesi’ne götüren CHP, bu sefer o günkü kadar rahat olmayacak.

CHP, Mesut Yılmaz (DP), Mehmet Yaşar Öztürk (Türkiye Partisi), bağımsız milletvekilleri eski DSP’liler Emrehan Halıcı, Tayfun İçli, Ahmet Tan, Mücahit Pehlivan, Hüseyin Pazarcı, Recai Birgün, Harun Öztürk; eski AKP’li Fevzi İşbaşaran, eski CHP’li Erdoğan Yetenç ve Bağımsız Kamer Genç’ten imza isteyecek.